Hotspot Μόρια, Λέσβος, Ελλάδα. Ο μεγάλος αριθμός των προσφύγων που φτάνουν κάθε μέρα στο νησί κάνει την αναμονή για εγγραφή μακρά, αναγκάζοντας έναν αριθμό από αυτούς να περάσουν τη νύχτα στο στρατόπεδο σε πρόχειρες συνθήκες.
Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν καταφύγιο στην Ευρώπη, εγκαταλείποντας τις χώρες τους που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση. Οι αριθμοί δεν μειώνονται. Η προσφυγική κρίση κλιμακώνεται. Το ίδιο και η ανθρωπιστική κρίση καθώς χιλιάδες γυναίκες και κορίτσια είναι θύματα βίας, βιασμών, σωματεμπορίας, διακρίσεων. Αποφασίζοντας να φωτίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες πρόσφυγες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέθεσε στη βραβευμένη φωτορεπόρτερ Marie Dorigny να εστιάσει τον φακό της σ' αυτό το θέμα, που παραμένει χωρίς φωνή στην ειδησεογραφική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης. Από τον Δεκέμβριο 2015 μέχρι τον Ιανουάριο 2016, η Marie Dorigny έκανε τη διαδρομή στην οποία εξαναγκάζεται ένας τεράστιος αριθμός συνανθρώπων μας: η άφιξη με πλοίο στην Ελλάδα, το ταξίδι με τρένο σε διάφορες χώρες -μεταξύ των οποίων η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας- και ο τελικός προορισμός για αίτηση ασύλου, στη Γερμανία.
Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σ' αυτό το ταξίδι οι πρόσφυγες διατυπώνονται με μοναδικό τρόπο στις φωτογραφίες της Dorigny και καταδεικνύουν το επείγον της φροντίδας τους, με ευαισθησία και ανθρωπισμό.
Γευγελή, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Οικογένειες που θέλουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη στοιβάζονται πάνω στα τρένα. Άνδρες, γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι και μωρά σε αγκαλιές χώνονται αδιακρίτως σε υπερπλήρη βαγόνια. Όταν φτάσουν στο Ταμπανόβτσε, μια μικρή πόλη στα σύνορα με τη Σερβία, θα πρέπει να περπατήσουν για αρκετά χιλιόμετρα, μερικές φορές σε πλήρες σκοτάδι, για να φτάσουν στο επόμενο συνοριακό σημείο ελέγχου. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ © Marie Dorigny / European Union 2015

