Μουσείο Ευρωπαϊκής Ιστορίας

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 8.5.2017
House of European History - (Temporary) Exhibition - Making Of

Περισσότερα από 1.000 εκθέματα, από αφίσες μέχρι έγγραφα, ένα αυτοκίνητο, έπιπλα, το αμφιλεγόμενο Βραβείο Νόμπελ που δόθηκε στην ΕΕ, περιλαμβάνονται στο 7ώροφο μουσείο που εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 4 Μαΐου στις Βρυξέλλες. Ανάμεσά τους και ένα αγαλματίδιο που ταξίδεψε από την Κύπρο και συμβολίζει την αρπαγή της Ευρώπης. Διακόσια ινστιτούτα και μουσεία από 37 χώρες συνεργάστηκαν με τη μεγάλη ομάδα μουσειολόγων, ιστορικών, επιστημόνων, αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών που ενεπλάκησαν στη δημιουργία του εν λόγω μουσείου, «πατέρας» του οποίου θεωρείται ο Χανς-Γκερτ Πότερινγκ. «Η πρόκληση ήταν να συνδυάσουμε τις Ιστορίες όλων των χωρών της ΕΕ σε αυτό το μοναδικό πρότζεκτ», είπε ο κ. Πότερινγκ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται για έναν χώρο που κρύβει τα κακώς έχοντα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, αλλά τα εκθέτει ώστε όλοι οι Ευρωπαίοι να γνωρίζουν όλες τις αποτυχίες, όλους τους πολέμους, όλες τις διαφωνίες, αλλά και τις αξίες πάνω στις οποίες χτίστηκε. Που δεν είναι άλλες από τη δημοκρατία, την ελευθερία και την ειρήνη.


+ Το Μουσείο Ευρωπαϊκής Ιστορίας είναι ανοικτό για το κοινό. Τα εκθέματα δεν έχουν ετικέτες με πληροφορίες, καθώς αυτό ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εξυπηρετήσει το κοινό στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ. Γι' αυτό και το «δεξί χέρι» των επισκεπτών είναι ένα τάμπλετ, με όλες τις πληροφορίες σε 24 γλώσσες και 140 σελίδες. Πληροφορίες στο https://historia-europa.ep.eu



Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;