Παράθυρο logo
Παντελής Νικολάου
Δημοσιεύθηκε 30.05.2016
Παντελής Νικολάου

Ο Παντελής Νικολάου έχει σχέδια στο χαρτί και για το μέλλον


Τι κάνεις;
Εδώ και δυο χρονιά, μετά τις σπουδές μου στην Ιταλία [Μιλάνο και Φλωρεντία], ζω και εργάζομαι στην Κύπρο ως καθηγητής Τέχνης και Σχέδιου σε σχολείο της μέσης εκπαίδευσης. Παράλληλα διατηρώ εργαστήρι ζωγραφικής και δημιουργικής έκφρασης στη Λευκωσία, δουλεύοντας με ομάδες διάφορων ηλικιών. Σκοπός μου, μέσα από την εμπειρία του, ο μαθητής να αγαπήσει την τέχνη και την περιπλοκότητά της και να ανακαλύψει την εικαστική του έκφραση βάσει της δίκης του προσωπικότητας. Επίσης φέτος είμαι ενεργό μέλος στη δημιουργική ομάδα του CIPAF 2016.


Πού είσαι;
Ως μέλος της δημιουργικής ομάδας του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Performance Art Κύπρου [CIPAF] θα βρίσκομαι στο Μιτσερό, όπου θα βοηθώ τους εθελοντές μας και τους καλλιτέχνες μας. Είμαι βέβαιος ότι θα είναι μια μοναδική εμπειρία!


Τι να περιμένουμε;
Στο φεστιβάλ θα δείτε την έντονη παρουσία του κάθε καλλιτέχνη, που θα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ένα περφόρμανς μέσα από την εξερεύνηση και την κατανόηση του χρόνου, χώρου / τοπίου σε σχέση με το βασικό του εργαλείο: το σώμα.
Συγχρόνως αφιερώνω χρόνο στην έρευνα και τη μελέτη για την πρακτική προετοιμασία μιας μελλοντικής ατομικής έκθεσης στην Κύπρο και στο εξωτερικό.


+ https://www.flickr.com/photos/pantelisnicolaou/