Χάρης Βαρνάβας

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 8.8.2017

Ποιος είσαι;


Κατάγομαι από τη Λάρνακα, και τα τελευταία χρόνια κατοικώ στη Λευκωσία. Από μικρός θυμάμαι τον εαυτό μου να επεξεργάζεται αντικείμενα και να προσπαθεί να φτιάχνει χώρους. Λατρεύω την τέχνη, γιατί είναι ένας τρόπος έκφρασης και σαν παιδί, δεν σου υποβάλλονται όρια.Σπούδασα αρχιτεκτονική γιατί μου άρεσε η αντίληψη και ο τρόπος χρήσης του χώρου – όπου οι άνθρωποι τον ζουν, οι υφές τις οποίες νιώθεις από τα υλικά, η αισθητική που του δίνεις, η πρακτική εφαρμογή για να γίνει κάτι εφικτό στην πραγματικότητα. Το 2015 αποφοίτησα με την καινοτόμα διπλωματική εργασία ‘CryptoForm Space’, για τη μετατροπή του δισδιάστατου σε τρισδιάστατο κατά τη δημιουργία της αρχιτεκτονικής.

Τι κάνεις;

Επιστρέφοντας από το Λονδίνο συνεργάστηκα με τους draftworks*architects πάνω σε ένα διαγωνισμό για ένα δημοτικό σχολείο στη Λουκέρνη. Έπειτα δούλεψα στο The Cyprus Institute κυρίως ως ‘Visual Designer’, σε ερευνητικά προγράμματα, εικονική πραγματικότητα, ψηφιακές τεχνολογίες και διαδραστικές πλατφόρμες. Πλέον ασχολούμαι με δικά μου έργα. Έχω ήδη ξεκινήσει τα σχέδια ενός καφενείου και έχω τελειώσει με το τρισδιάστατο μοντέλο, την επιμέλεια τοποθέτησης των αντικειμένων αλλά και του χώρου μιας έκθεσης η οποία περιλαμβάνεται στο Πάφος2017. Ερεθίσματά μου ο χώρος, τα αντικείμενα, το φως, οι υφές, τα χρώματα και πολλά άλλα. Πιστεύω ότι οι αρχιτέκτονες είναι «συνολικά όντα» διότι συνδυάζουν τις τέχνες με τις επιστήμες, τη γνώση και την τεχνολογία.

Τι θέλεις;

Στόχος μου είναι να προσθέσω πολλά στις γνώσεις μου και να δώσω ακόμη περισσότερα στην ανθρωπότητα και στον χώρο του επαγγέλματός μου, με στοχασμό πάνω στη χωρητική αντίληψη, τις πολλαπλές κλίμακες που μας περιβάλλουν, τον ανθρώπινο νου, τις αισθήσεις, τη χρησιμότητα χώρου, την αισθητική, την τέχνη, την αρχιτεκτονική…Συχνά οι αρχιτέκτονες υποτιμούνται και δεν εκτιμούνται από μερίδα ατόμων στο νησί μας. Ελπίζω κάποτε αυτό να αλλάξει και να υπάρξει περισσότερη καλλιέργεια στα αντικείμενα των τεχνών, της καλαισθησίας και της αρχιτεκτονικής. Σαν δημιουργός θέλω να συνεχίσω να κρατάω τις ισορροπίες αυτού που κάνω και αγαπώ, μεταξύ δουλειάς και χόμπι. Θα ήθελα να ζω σε ένα κόσμο αρμονίας, με θετική σκέψη και δημιουργία.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ