Travellink Project και 2ο Behance Portfolio Review Κύπρου

Αγγελική ΜΚ Αθανασιάδη Δημοσιεύθηκε 2.10.2017

Η πρώτη εκδήλωση αφορά τη φιλοξενία για πρώτη φορά στην Κύπρο της δράσης Ink Project.Exhibition. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του δημιουργικού γραφείου Corn Studio, το οποίο συνδυάζει τη γραφιστική και την εικονογράφηση με άλλες εφαρμοσμένες τέχνες ή τάσεις της εποχής και αποτελεί μια έκθεση με αφίσες σχεδιασμένες από σχεδιαστές και δημιουργικά γραφεία εμπνευσμένες από την εκάστοτε θεματολογία. Το Travellink είναι η πέμπτη κατά σειρά έκθεση του project, μιας και προηγήθηκαν οι Swink, Dressink, Shakink και Filmink, οι οποίες συνδύασαν το design με τη swing/jazz κουλτούρα, τη μόδα, τα cocktails και τον κινηματογράφο αντίστοιχα.


Το Travellink προέρχεται από τη σύνθεση των λέξεων Travel και Ink, ταξίδι και μελάνι και είναι ένα κάλεσμα για σχεδιαστές να αποτυπώσουν τις ιδέες τους μέσω της σύγχρονης «ψηφιακής μελάνης» σε σχέση με το θέμα. Το πρότζεκτ αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό να ενώσει σχεδιαστές από όλο τον κόσμο οι οποίοι μοιράζονται το ίδιο πάθος, τη γραφιστική και ιδιαίτερα τον σχεδιασμό αφίσας.

Με αφορμή τη θεματολογία του Travellink προέκυψε και η συνεργασία του ΙΝΚ Project.Exhibition με το Graphic Stories Cyprus, το οποίο θα φιλοξενήσει την έκθεση στην Κύπρο, προσθέτοντας επιπλέον είκοσι αφίσες από σχεδιαστές της Κύπρου αλλά και του εξωτερικού. Σκοπός των Ιnk Projects είναι να προωθήσουν τις έννοιες της γραφιστικής και της εικονογράφησης στο ευρύ κοινό που μπορεί να μην γνωρίζει τη σημασία τους. Για τον λόγο αυτό έχει τη μορφή ενός ανοικτού party-event.

  • Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 20:00, στη Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Αιγαία που βρίσκεται στη λεωφόρο Αγίων Ομολογητών 81 στη Λευκωσία, ενώ τα έργα των δημιουργών θα παραμείνουν στον χώρο μέχρι το τέλος του μήνα.




Behance Portfolio Reviews

Για 2η φορά το Behance Portfolio Reviews έχει προγραμματιστεί να φιλοξενηθεί στην Κύπρο, αυτή τη φορά στη Λευκωσία, με οικοδέσποινα τη γράφουσα Αγγελική ΜΚ Αθανασιάδη. Το Behance Portfolio Reviews είναι τοπικές συναντήσεις της δημιουργικής κοινότητας χρηστών του Behance ανά τον κόσμο. Σε αυτές νέα και παλαιότερα μέλη συναντιούνται, αναλύουν δημιουργικές στρατηγικές, εξετάζουν τα portfolio τους, συνδέονται και κοινωνικοποιούνται. Σκοπός της δημιουργικής αυτής συνάντησης είναι η ενδυνάμωση των σχέσεων και της αλληλεπίδρασης μεταξύ των δημιουργικών επαγγελματιών της Κύπρου και η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την περαιτέρω ανάπτυξη των τεχνών και του design.

Το Behance Portfolio Reviews ευελπιστεί να φέρει την ακμάζουσα διαδικτυακή κοινότητα της Κύπρου σε επαφή, σε χώρους εκτός διαδικτύου, να ενθαρρύνει και να ενδυναμώσει τους δημιουργικούς αυτούς ανθρώπους στο να μοιραστούν τις ιδέες τους μέσα από την παρουσίαση της δουλειάς τους και τελικά να τους βοηθήσει όχι μόνο να αναδείξουν αλλά και να αναπτύξουν την τέχνη τους. Στο 2ο Behance Portfolio Review Κύπρου, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να αλληλεπιδράσουν με τους αξιόλογους προσκεκλημένους ομιλητές, να αντλήσουν γνώση και εμπειρία και να κοινωνικοποιηθούν με μέλη της τοπικής δημιουργικής κοινότητας της Κύπρου και όχι μόνο.

Καλεσμένοι ομιλητές είναι ο διεθνούς φήμης visual designer Χάρης Τσέβης, η εικονογράφος και καλλιτέχνις Δάφνη Χριστοφόρου από τη Λευκωσία και ο graphic designer Απόστολος Τσιοβάρας από την Ελλάδα.

  • Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Αιγαία την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017, ώρα έναρξης 17:00. Μετά το πέρας των ομιλιών θα γίνουν παρουσιάσεις Behance Projects από νέους σχεδιαστές και θα υπάρξει διάλογος με το κοινό.


Η συμμετοχή στο 2ο Behance Portfolio Review Κύπρου είναι ελεύθερη, ενώ περισσότερες πληροφορίες θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν μέσω της σελίδας www.facebook.com/BeReviewsCy

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τα ξένα ονόματα και πώς γράφονται στην Ελληνική

Τα ξένα ονόματα και πώς γράφονται στην Ελληνική

Τα ξένα ονόματα και πώς γράφονται στην Ελληνική

«Ένα πανεπιστήμιο υπάρχει, το βιβλίο»!

«Ένα πανεπιστήμιο υπάρχει, το βιβλίο»!

«Ένα πανεπιστήμιο υπάρχει, το βιβλίο»!

Έριδες γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη

Έριδες γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη

Έριδες γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη

Η ελληνική διάλεκτος της Καππαδοκίας Μικράς Ασίας

Η ελληνική διάλεκτος της Καππαδοκίας Μικράς Ασίας

Η ελληνική διάλεκτος της Καππαδοκίας Μικράς Ασίας