Στα γόνατα των αμπάλατων

Σταυρίνος Κυριάκου Δημοσιεύθηκε 23.10.2017

"Εν υπάρχει κανένας νόμος που να αναγκάζει τον οποιονδήποτε γονέα να εμβολιάζει το κοπελλούιν του. Που την άλλη, η φοίτηση στα σχολεία είναι υποχρεωτική τζ'αι το κράτος δεν μπορεί να απαγορεύσει τη φοίτηση σε ένα μωρό, για κανέναν λόγο. Ο παγκύπριος ιατρικός σύλλογος όμως προτρέπει τους γονείς να εμβολιάζουν τα παιδιά τους κανονικά".


Δικαίωμα του κάθε ενός να βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του κοπελλουθκιού του αλλά τζ'αι τη ζωή των υπόλοιπων κοπελλουθκιών. Τζ'αι κάτσε εξήγα του παρουσιαστή τζ'αι του γονιού που την είδε επαναστάτης, τι έν' η ανοσία της αγέλης. Πραγματικά ήρτεν μου να τραβήσω το ράδιο που το αυτοκίνητο τζ'αι να το πετάξω ώσπου φτάνει η κουτάλα μου. Αν εμπορούσα να ξεριζώσω τα αφτιά μου, θα το έκαμνα. Εφτάσαμε στο σημείο να ακούγονται δημόσια τέτοιου είδους παραλογισμοί τζ'αι να το θεωρούμε κομμάτι της καθημερινότητάς μας, φυσιολογικό, δικαίωμα του κάθε ενός, ελεύθερη έκφραση.

Επέλλανεν ο κόσμος.

Ειλικρινά νιώθω ότι ζω σε ταινία του Terry Gilliam. Ότι σε κάποιο σημείο της ζωής μου εμεταφέρθηκα σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου τα πάντα, ακόμα τζ'αι τα πιο λογικά πράματα, τελούν υπό αμφισβήτηση. Σε έναν κόσμο που ούλλα γυρώ μας μπορούν μέσα που ένα κείμενο, μια φωτογραφία, ένα βίντεο, ένα ποστ στο facebook να μεταλλαχτούν σε επικά σατανικές, θεωρίες συνωμοσίας.

Εν αδύνατον για μένα να δεχτώ ότι ζω πλέον στο μάτι ενός τυφώνα, ημιμάθειας, άγνοιας τζ'αι εκνευριστικής αδιαφορίας. Ότι έχουν βήμα να εκφέρουν επιστημονική άποψη πλάσματα που το συνονθύλευμα της γενικής τζ'αι συγκεκριμένης γνώσης τους σε οποιοδήποτε θέμα μπορεί να συνοψιστεί σε ένα πεντάλεπτο βίντεο της Πέπας στο Youtube.

Τζ'αι εν με ενοχλεί το ότι έχουν βήμα, ότι έχουν ένα ελεύθερο μέσο να πουν τη γνώμη τους. Εξαγριώνει με το γεγονός ότι έσιει κόσμο που τους κρώννεται. Που τους επικροτεί, που τους αππώνει.
Μάζες, ανθρώπων που νομίζουν ότι η γνώση έν' ένα meme στο newsfeed τους. Που θεωρούν ότι όσο πιο πετυχημένα αστεία έσιει μια φωτογραφία, τόσο πιο αλήθκεια εν τζείνο που δηλώνει.
Πλήθη σε μαζική γνωστική ασυμφωνία. Που άμα τα επιχειρήματα δεν ενισχύουν την κοσμοθεωρία τους, απορρίπτουν τα επιχειρήματα, όχι την κοσμοθεωρία τους. Τζ'αι ο πιο εύκολος τρόπος να το κάμουν τούτο;
Ο ξένος δάκτυλος, ο παγκόσμιος συνωμότης, η παγκόσμια σέκτα μασόνων, Εβραιοσιωνιστών, που σκοπός της είναι να μας επιβάλει ότι τα εμβόλια κάμνουν καλό, που μας ψεκάζει τον ουρανό τζ'αι κρύφκει μας την αλήθκεια ότι η γη έν' επίπεδη.
Εφτάσαμε σε σημείο τα πάντα να είναι υπό αμφισβήτηση. Ακόμα τζ'αι το ότι ο πλανήτης που ζούμε εν σφαίρα τζ'αι γυρίζει γυρώ που τον ήλιο. Κάποιους το ίντερνετ τζ'αι η τεχνολογία αντί να τους πάρει μπροστά, έστρεψέ τους στον Μεσαίωνα.
Εφτάσαμε στην εποχή που αντί να πατούμε σε ώμους γιγάντων, καθούμαστε σε γόνατα αμπάλατων.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ