Re-sculpting Freedom από τη Λία Χαράκη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 20.11.2017

Τρία χρόνια μετά την περφόρμανς The RRR show, η χορογράφος και περφόρμερ Λία Χαράκη μπαίνει ξανά στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών της Λευκωσίας για να παρουσιάσει μια παρόμοια εκδοχή. Πρόκειται για μια περφόρμανς στο πλαίσιο της οποίας η καταξιωμένη χορογράφος αντιδρά στις γλυπτικές μελέτες για το "Μνημείο Ελευθερίας", τη γνωστή γλυπτική σύνθεση που στέκει στη λεωφ. Αθηνών της εντός των τειχών Λευκωσίας. Ανάμεσα στα γύψινα προπλάσματα, δημιουργήματα του Έλληνα γλύπτη Ιωάννη Νοταρά, που βρέθηκαν από τον Γιάννη Τουμαζή στη Λάρνακα πριν από αρκετά χρόνια και πυροδότησαν μια δημιουργική διαδικασία μεταξύ της καλλιτέχνιδας και του επιμελητή, η Χαράκη συνομιλεί με τις φιγούρες κάποτε ως παιδί, κάποτε ως γυναίκα, κάποτε ως η ίδια η Ελευθερία. Με χιούμορ, ένταση, άγχος, θαυμασμό, δέος και σεβασμό και γεμάτη ενέργεια η ίδια, η Χαράκη συνθέτει μια προσωπική αφήγηση η οποία επιταχύνεται καθώς κλιμακώνεται, γίνεται οικουμενική και, συγχρόνως, καταφέρνει να θρυμματίσει κάθε υποταγμένο εθνικισμό και όποια διαλεκτική καταπίεσης.


+ Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, τελευταία μέρα της έκθεσης Terra Mediterranea in Action του Δημοτικού Κέντρου Τεχνών Λευκωσίας, στις 19:30. Διάρκεια 40 λεπτά.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;