Χριστόδουλος Παναγιώτου | Pulp Paintings

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 11.12.2017

Στο κτήριο της Τράπεζας Κύπρου (και πρώην εμβληματική έδρα της Λαϊκής Τράπεζας) στην είσοδο της Λευκωσίας θα φιλοξενηθεί η έκθεση του Χριστόδουλου Παναγιώτου με τίτλο Pulp Paintings.

Η επιλογή του χώρου είναι χαρακτηριστική καθώς το ίδιο το υλικό των νέων έργων του Παναγιώτου είναι χαρτοπολτός που κατασκευάστηκε από τραπεζογραμμάτια ευρώ που έχουν αποσυρθεί, διαφορετικών αξιών (5, 10, 20, 50, 100, 200 και 500 ευρώ), τα οποία αποκτήθηκαν από την Τράπεζα της Γαλλίας.

Την έκθεση επιμελείται ο Γιάννης Τουμαζής ο οποίος υπενθυμίζει πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παναγιώτου πειραματίζεται με μια συγκεκριμένη τεχνική (σε αυτή την περίπτωση τη ζωγραφική με χαρτοπολτό) για να θέσει ερωτήματα για τις σύγχρονες κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές δομές και να αμφισβητήσει κριτικά το παγκοσμιοποιημένο πολιτισμικό περιβάλλον στο οποίο λειτουργούμε.

+ Η έκθεση είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Τράπεζας Κύπρου με το NiMAC (Δημοτικό Κέντρο Τεχνών της Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη) και εγκαινιάζεται την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στο κτήριο της Τράπεζας Κύπρου (φώτα Καλησπέρα, Λευκωσία) όπου θα παραμείνει μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2017. Στη διάρκεια της έκθεσης θα γίνουν δύο ειδικές ξεναγήσεις (16 και 23/12 ώρα 11:00) από τον επιμελητή κ. Τουμαζή και τον αρχιτέκτονα Φειδία Παυλίδη. Δηλώσεις συμμετοχής τηλ. 22797400.

Εικόνα : Untitled (5, 10, 20, 50, 100, 200, 500), 2016, Pulp paintings polyptich, Installation view, 14th Lyon Biennale, 2016, Photo: Blaise Adilon / Biennale de Lyon.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;