«50 κτήρια σε 50 χρόνια στο Αραμπαχμέτ»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 5.2.2018

50 κτήρια στην περιοχή του Αραμπαχμέτ με τη ματιά του αρχιτέκτονα Enver Eroner, φτιαγμένα με μελάνι και έγχρωμο μολύβι. Κτήρια που χρειάζονται συντήρηση, που δεν είναι πλέον σε χρήση ή που μετατράπηκαν σε ερείπια, αποτελεί το θέμα της έκθεσης. Εκείνο που την κάνει μοναδική είναι ότι τα κτήρια ζωγραφίστηκαν έτσι όπως φαίνονται σήμερα και όχι όπως θα φαίνονταν μετά από μια διαδικασία ανακαίνισης.


Στόχος της έκθεσης είναι να φέρει αυτήν την πολιτιστική κληρονομιά στην προσοχή του ευρύτερου κοινού και να συμβάλει στη διαδικασία της αναστήλωσής τους ευαισθητοποιώντας επίσης άτομα και φορείς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Ο χρόνος που περνάει λειτουργεί εναντίον τους. Δυστυχώς η κατάσταση δεν διαφέρει πολύ και σε άλλες γειτονιές. Μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης, θα αρχίσει η ανακαίνιση του κτηρίου που βρίσκεται δίπλα από το μπαρ «1984 » (οδός Μαχμούτ Πασά 45-47) με πρωτοβουλία και μέσα του Enver Eroner. Μετά την ανακαίνιση, το κτήριο θα λειτουργήσει ως καφέ στο ισόγειο και ως ξενοδοχείο στον πάνω όροφο. «Ελπίζουμε ότι θα αλλάξει η μοίρα όλων των κτηρίων που απεικονίζονται στα σχέδια και η γειτονιά Αραμπαχμέτ και ειδικά η οδός Βικτώρια να ξαναβρεί την αξιοπρέπειά της. Εκείνο που χρειάζεται για να το πετύχουμε είναι καλή θέληση, αυτοθυσία και υλική και πνευματική στήριξη».

+ Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο μπαρ «1984» στην οδό Μαχμούτ Πασά 45-47 στη Λευκωσία από τις 12 μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου. Ωράριο 5 μ.μ. - 9 μ.μ. Τα έργα θα διατίθενται προς πώληση.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;