Πορτρέτα: Αύρα Ζωής και Θανάτου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 20.2.2018

Ένα πορτρέτο του Πήτερ Λοΐζος είναι ένα από τα έργα που θα παρουσιάζονται στην έκθεση "Πορτρέτα: Αύρα Ζωής και Θανάτου" στο Ι?δρυμα Ευαγο?ρα και Κάθλην Λανι?τη απο? τις 23 Φεβρουαρίου με?χρι τις 24 Μαρτίου. Σημαντικές όψεις της νεότερης και σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας, που συνδέονται οργανικά με την έννοια της προσωπογραφίας, συνδιαλέγονται και συνυπάρχουν με ένα σύνολο πολιτισμικών αντικειμένων της κουλτούρας του τόπου μας, σε μια έκθεση που επιχειρεί να διερευνήσει το ιστορικό, καλλιτεχνικό και φιλοσοφικό ερώτημα "τι είναι ένα πορτρέτο". Μέσα από την παρουσίαση τριάντα επτά δημιουργών και την επιλογή αντιπροσωπευτικών έργων που προέρχονται από την Κρατική Πινακοθήκη, το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, το Ίδρυμα Τηλέμαχος Κάνθος καθώς και από σημαντικές ιδιωτικές συλλογές της χώρας, αρχαιολογικών ευρημάτων από το Κυπριακό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Λεμεσού, το Μουσείο Πιερίδη - Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, εικόνων από το Ίδρυμα Μακαρίου Γ', ιστορικών τεκμηρίων από το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας (CVAR), το Κέντρο Μελετών Λεμεσού και το Αρχείο Φοίβου Σταυρίδη, χαρτογραφείται η πρόσληψη του πορτρέτου στην κυπριακή κουλτούρα.


Συμμετέχουν οι Χρίστος Αβραάμ, Μαρία Ανδρέου, Ιωάννης Αντωνίου, Κλίτσα Αντωνίου, Στέλιος Βότσης, Βίκτωρας Ιωαννίδης, Τηλέμαχος Κάνθος, Ανδρέας Καραγιάν, Κυριάκος Κουσουλίδης, Μαριάννα Κωνσταντή, Κυριακή Κώστα, Πήτερ Λοΐζος, Άγγελος Μακρίδης, Νίκη Μαραγκού, Γεώργιος Μαυροΐδης, Νίκος Νικολαΐδης, Λουκία Νικολαΐδου, Κώστας Οικονόμου, Λευτέρης Οικονόμου, Λευτέρης Ολύμπιος, Μάριος Πιπερίδης, Ανδρέας Σάββα, Έφη Σαββίδη, Λεωνίδας Σπανός, Κώστας Στάθης, Καίτη Στεφανίδου, Αντώνης Τζιαρρίδης, Σολωμός Φραγκουλίδης, Ελένη Χαρικλείδου, Άντης Χατζηαδάμος, Γιούλα Χατζηγεωργίου, Σάββας Χριστοδουλίδης, Helene Black, Peter Eramian, Glyn Hughes, PASHIAS, Two for Two. Την έκθεση επιμελείται δρ Έφη Κυπριανίδου.


+ Ίδρυμα ΕυαγΌρα και Κάθλην ΛανΊτη, Χαρουπόμυλος Λανίτη, Λεμεσός, Διάρκεια έκθεσης: 23.2 - 24.3 / 2018, Καθημερινά: 09:00-13:00 και 17:00-20:00, Σάββατο και Κυριακή: 14:00-19:00

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;