Συμβαίνει τώρα στο Regina Palace

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 18.3.2019

Οι Λευκωσιάτες γνωρίζουν -οκέι, από μια ηλικία και... πριν- ότι στην κεντρική οδό Ρηγαίνης υπήρχε κάποτε ένα διαμάντι, το Regina Palace, που σήμερα χάσκει κατάκλειστο και κατάμαυρο στην καρδιά της πόλης.


Το Regina λειτουργούσε σαν ξενοδοχείο, μπαρ και κινηματογραφική αίθουσα και από τη δεκαετία του 1980 είναι εγκαταλειμμένο.

Τώρα, το πολιτιστικό ίδρυμα Φανερωμένης 70 εγκαινιάζει το πρόγραμμα «Αστικές Λεπτομέρειες - Βιτρίνες», κάνοντας «κατάληψη» της βιτρίνας του Regina -εκεί όπου κάποτε διαφημίζονταν οι ταινίες που προβάλλονταν- και ενεργοποιώντας την μέσα από την τέχνη.

«Η βιτρίνα γίνεται αντιληπτή με το παρόν πρότζεκτ σαν ένας εκθεσιακός χώρος μέσω του οποίου το άλλοτε εν λειτουργία μοντερνιστικό κτήριο θα 'επαναλειτουργήσει'», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ιδρύματος.

Για τον μήνα Μάρτιο, φιλοξενείται στη βιτρίνα του Regina η Στέλλα Γεωργίου aka astrakistrikes. Το πρότζεκτ θα διαρκέσει έξι μήνες και την επιμέλειά του ανέλαβε η θεωρητικός τέχνης Μόνικα Ασημένου.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;