The Act: Όχι δεν είναι... μαμά!

Μιχάλης Σταύρου Δημοσιεύθηκε 20.5.2019

Για αυτή τη σειρά θα γράφαμε την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο ήταν η μέρα της μητέρας και δεν θα ήταν σωστό να στοιχειώσουμε τη μέρα με μανάδες οι οποίες δεν τους αξίζει να έχουν αυτό τον ρόλο. Δεν αξίζει. Όμως δυστυχώς υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις ανάμεσά μας και στο «The act» του Hulu θα συναντήσουμε μια τέτοια «μάνα».


H σειρά εστιάζει σε μια νεαρή η οποία πασχίζει να ξεφύγει από την τοξική επιρροή της υπερπροστατευτικής μητέρας της, Dee Dee. Η προσπάθειά της να ανεξαρτητοποιηθεί θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας, ενώ θα ανακαλύψει τρομακτικά μυστικά που θα την οδηγήσουν στο αναπόφευκτο. Δεν έχουμε καταλήξει αν κάποιος πρέπει να ξέρει ή όχι την ιστορία και το συνταρακτικό τέλος της. Βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και όλοι οι κύκλοι της σειράς θα έχουν αυτό τον χαρακτήρα, μόνο που κάθε σεζόν θα έχει διαφορετική ιστορία.

Στο «The act», η έφηβη Gypsy θα καταλάβει νωρίς πως πρέπει να ξεφύγει από τον ασφυκτικό κλοιό της μητέρας της. Μάλιστα, όταν αρχίζει να συνειδητοποιεί τις προσωπικές ή και σεξουαλικές της επιθυμίες η ανάγκη της να βγει από αυτή τη ροζ φυλακή που της έχει κτίσει η μητέρα της θα γίνει επιτακτική. Έτσι, θα μετατραπεί νωρίς από θύμα σε θύτης και δεν θα διστάσει να φτάσει ακόμη και στις ακραίες ενέργειες. Φυσικά, από την πλευρά της η μητέρα της, Dee Dee, θα κάνει τα πάντα, ώστε να συνεχίσει η Gypsy να μένει καθηλωμένη

Τα εμβόλιμα και απαραίτητα στοιχεία μυθοπλασίας δένουν εξαιρετικά με το όλο σκηνικό, αφού οι δημιουργοί του «The act» έχουν καταφέρει να τις κάνουν τόσο αληθοφανείς, ώστε να νομίζεις πως έχουν συμβεί πραγματικά. Όπως λόγου χάρη η επίσκεψη της κοινωνικής λειτουργού και ο τρόπος με τον οποίο η Dee Dee προσπαθεί να κρύψει στοιχεία ή να κάνει την κόρη της να φανεί στα μάτια της λειτουργού μια ανήμπορη ασθενής. Είναι στοιχεία και λεπτομέρειες που δεν έχουν γίνει γνωστές στο κοινό από την ιστορία, ωστόσο δείχνουν πως έχει γίνει μια προσεγμένη δουλειά και πως έχουν μελετηθεί σωστά οι χαρακτήρες.

Το όλο σκηνικό γίνεται ακόμη πιο ανατριχιαστικό, αφού στην ιστορία προστίθεται και μια white trash γειτόνισσα, η οποία βλέπει με δυσπιστία την υπερπροστατευτική μητέρα, αλλά και η κόρη της σε ρόλο καταλύτη, αφού είναι αυτή που θα μάθει στην Gypsy το τι είναι πραγματικά ζωή και τι κάνει η ίδια ως έφηβη (πάρτι, μεθύσι, γκόμενοι κ.λπ.).

Μεγάλο ατού της σειράς είναι φυσικά η Patricia Arquette, η οποία συνεχίζει να χτίζει ένα προφίλ αποκλειστικά και μόνο για βραβεία μετά και την εξαιρετική της ερμηνεία στο «Escape at Dannemora». Με περισσή άνεση και τεχνική στην ερμηνεία του ρόλου της γίνεται ταυτόχρονα ανατριχιαστική και συμπαθητική στον ρόλο της Dee Dee. Θύμα ή θύτης; Άρρωστη ή όχι (όπως αποδείχθηκε έπασχε από το Σύνδρομο Μινχάουζεν), το σίγουρο είναι πως το «The act» είναι μια σειρά που θα σε προβληματίσει.



Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ