Διακοπές με το κινητό

Βάλια Καϊμάκη Δημοσιεύθηκε 22.7.2019

Πέρσι μιλήσαμε λίγο αργά για διακοπές. Αλλά από πέρσι μέχρι φέτος δεν υπάρχει μόνο ένας χρόνος απόσταση, υπάρχει κι ένα ακόμα τεχνολογικό άλμα. Από τα πολλά. Ή τέλος πάντων, αν όχι άλμα, κάτι παραπάνω μάθαμε να χρησιμοποιούμε από την τεχνολογία. Ειδικά στα social, την ειδικότητα του καθενός, ειδικά των νεαρών ηλικιών (στις οποίες, ως γνωστόν, ανήκουμε όλοι μας για πάντα).


Λοιπόν, φέτος σας έχω μια εξαιρετική ιδέα για να μην μπει ποτέ κανένας κλέφτης στο σπίτι σας. Βάλτε το σπίτι, όπως είναι, σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα ενοικιάσεων, διαφημίστε το ως ευκαιρία της τελευταίας στιγμής και εγκαταστήστε Άγγλους, Γάλλους, Πορτογάλους, Ρώσους, Κινέζους, ό,τι λάχει τέλος πάντων. Κι αφήστε τον κλέφτη της γειτονιάς σας να κάνει τα χρειαζούμενα της εργασίας του στο διπλανό διαμέρισμα. Άσε που θα βγάλετε και τα έξοδα των διακοπών.

Ένα άλλο πρόβλημα που πολλοί από μας αντιμετωπίζουν είναι η μοναξιά. Μα χώρισες με το έτερο ήμισυ πριν τις διακοπές, μα σε κρέμασαν οι κολλητοί/ές, μα σου έκοψαν την άδεια τελευταία στιγμή και στην έδωσαν άλλη ημερομηνία, μα χάλασε το αυτοκίνητο κι έχασες την πτήση για Μάλαγα, όλα μπορούν να συμβούν. Και να μείνεις, μόνος/μόνη με μόνη εναλλακτική τη γιαγιά/μάνα/πεθερά/ξαδέλφη στο χωριό,στο οποίο έχεις να πατήσεις από την Α' Λυκείου, όταν δήλωσες στη μάνα σου ορθά κοφτά "εγώ στο χωριό ξανά μόνο σε φορείο".

Δεν θέλω απαισιοδοξίες. Θέλω να το δούμε θετικά το θέμα. Γιατί ακόμα κι αν έχεις κανονίσει παρέα στις διακοπές, τι θα κάνετε; Θα καθόσαστε στο ίδιο τραπέζι και θα κοιτάτε ο καθένας το δικό του κινητό αλλάζοντας μια κουβέντα κάθε τέταρτο. Και αν...

Έτσι λοιπόν φέτος, σε περίπτωση ανάγκης, σας προτείνω να πάτε διακοπές με το κινητό σας. Ό,τι και να έχει συμβεί κλείστε από την αρχή τα πάντα (άλλη ημερομηνία, άλλο μέρος, άλλο τα πάντα) και φύγετε μόνοι σας με παρέα το κινητό, ένα καλό πακέτο data (roaming αν χρειαστεί) και μια powerbank (αρκετά μεγάλη για δύο φορτίσεις τουλάχιστον). Τα υπόλοιπα είναι κλασικά: μαγιό, ρούχα, καλλυντικά, αντηλιακά και μην ξεχάσετε κι ένα βιβλίο για ξεκάρφωμα, με το βιβλίο πιάνεις και κουβέντα με κάποιον στην πραγματική ζωή. Δεν χρειάζεται να είναι πολύ χοντρό, αρκεί ο τίτλος να είναι "πιασάρικος", τύπου: "υπάρχει Θεός;", "τα μεγάλα μυστήρια του Σύμπαντος" και άλλα τέτοια. Κορίτσια αφήστε τον Κοέλιο, δεν συγκινεί τ' αγόρια, αγόρια πιάστε κι εσείς ένα βιβλίο, για κουβέντα είναι όχι για διάβασμα. Ιδανικά πάρτε ένα (και για τα δύο φύλα) με τίτλο "τι είναι το bitcoin". Άμα το διαβάσετε θα κάνετε και τον έξυπνο/η σε όλους αν όχι θα κάνετε συζήτηση του τύπου: "διαβάζω διαβάζω τίποτα δεν κατάλαβα πια", και πάλι μέσα είστε.

Ωχ, φτάνω στο τέλος, και τα βασικά δεν τα εξήγησα. Αλλά δεν είναι δύσκολο: facebook και Instagram για τα πάντα: για το φαγητό, τον καφέ, το ξενοδοχείο, την παραλία. Αφού θα είστε μόνοι (σαν το λεμόνι, δεν άντεχα να μην το πω) θα έχετε άπειρο χρόνο να κάνετε σωστή προετοιμασία, ρεπεράζ, ενδυματολογικό, story board και επεξεργασία, φίλτρα, κροπάρισμα, τα πάντα.

Α ναι, και στο ενδιάμεσο των αναρτήσεων, δείτε κανά βίντεο για το πώς τραβάμε καλύτερες φωτογραφίες, πότε ενδείκνυται για παράδειγμα το contre-jour, δεν είναι κακό.
Έτσι, εάν στο τέλος των διακοπών έχετε άλλους 300 followers και η καριέρα σας ως influencer έχει αρχίσει ν' απογειώνεται, σκασίλα σας για την παρέα.

Και σας το λέω εγώ, που τώρα τσακίζω μια μπριζόλα μόνη μου στο Άμστερνταμ, σας γράφω και περνάω ωραία και στα τραπέζια γύρω μου δεν αλλάζουν ούτε μισή λέξη, αγκαλιά με το κινητό τους είναι όλοι.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;