Summer Crush 2019: Phoebe Waller-Bridge

ΛΙΝΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ Δημοσιεύθηκε 22.7.2019

Δυο τίτλοι είναι αρκετοί για να περιγράψουν τη δημιουργική διάνοια με το όνομα Phoebe Waller-Bridge: Fleabag και Killing Eve. Πρόκειται για δύο από τις πιο επιτυχημένες σειρές των τελευταίων χρόνων, οι οποίες την περασμένη Τρίτη, όταν ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα βραβεία Emmy, προτάθηκαν για 9 και 11 βραβεία αντίστοιχα. Η Αγγλίδα ηθοποιός, θεατρική παραγωγός και σεναριογράφος παρόλο που έχει πίσω της πολλές επαγγελματικές εμπειρίες, τόσο στον κόσμο του θεάτρου όσο και στην τηλεόραση, ήταν άγνωστη στο ευρύτερο κοινό μέχρι το 2016, όταν παρουσιάστηκε στο Fleabag - μια σειρά που δεν θυμίζει καμία άλλη. Από τότε έχει κατακτήσει επίσημα το Xόλιγουντ και μαζί το τηλεοπτικό κοινό ανά το παγκόσμιο.


Το Fleabag ξεκίνησε ως ένα one-woman show που η Phoebe Waller-Bridge παρουσίασε στο Edinburgh Fringe Festival το 2013. Τρία χρόνια μετά και αναπροσαρμοσμένο για την τηλεόραση, το Fleabag παρουσιάστηκε στο BBC Three, με σεναριογράφο, δημιουργό και πρωταγωνίστρια την ίδια και σκηνοθέτη τον Harry Bradbeer, κερδίζοντας αμέσως το κοινό και τους κριτικούς. Η σειρά ακολουθεί την πεζή, unglamorous καθημερινότητα της ανώνυμης πρωταγωνίστριας, μια γυναίκα στα 30κάτι της που ζει στο Λονδίνο, διαχειρίζεται ένα [αποτυχημένο] καφέ, είναι ερωτικά περιπετειώδης, συναισθηματικά απογοητευμένη και απίστευτα αστεία. Είναι η ιστορία μιας γυναίκας που παλεύει να βρει νόημα στην καθημερινότητά της καθώς προσπαθεί να πλοηγηθεί μέσα από σχέσεις και πρακτικές αγγαρείες κουβαλώντας τα τραύματά της, που δεν ξέρει πώς ακριβώς να διαχειριστεί. Στην ουσία, το Fleabag είναι μια δύσκολη, σκοτεινή ιστορία για την κατάθλιψη, τον θρήνο, την ψυχική υγεία. Κι όμως καταφέρνει να είναι ξεκαρδιστική. Ίσως αυτό που κάνει το Fleabag τόσο αστείο να έγκειται στο πιο ιδιαίτερό του χαρακτηριστικό: τη σχέση που έχει η πρωταγωνίστρια με τον φακό. Η Waller-Bridge "σπάει" τον τέταρτο τοίχο, μιλώντας στην κάμερα, χαμογελώντας μας και κλείνοντάς μας το μάτι, σαν να μας παίρνει από το χέρι και να μας διαβεβαιώνει ότι είναι όλα εντάξει. H σειρά έχει ένα απίστευτο καστ ηθοποιών και αξίζει να σημειωθεί πως όλες σχεδόν οι γυναίκες ηθοποιοί της σειράς έχουν προταθεί για Emmy (Phoebe Waller-Bridge, Olivia Colman, Sian Clifford, Kristin Scott Thomas και Fiona Shaw). Η σειρά έχει πια, δυστυχώς, ολοκληρωθεί, με μία σεζόν που παρουσιάστηκε το 2016 και μία που παρουσιάστηκε φέτος.



Το Killing Eve, ένα παράξενο κατασκοπικό θρίλερ, βασίζεται σε μια σειρά μυθιστορημάτων του Luke Jennings με τίτλο Vilanelle. Η Phoebe Waller-Bridge είναι η σεναριογράφος και παραγωγός της πρώτης σεζόν της σειράς. Στο κέντρο της σειράς είναι η Vilanelle [Jodie Comer], μια αμείλικτη, πανέξυπνη και σαδιστική κατά συρροή δολοφόνος και η Eve Polastri [Sandra Oh], πράκτορας της βρετανικής Security Service MI5 που παρακολουθεί στενά την Eve με σκοπό να τη συλλάβει. Καθώς όμως η Eve πλησιάζει τη Vilanelle, ξεκινά μεταξύ τους μια σχέση όλο και πιο παράξενη, όλο και πιο έντονη, η οποία θα καταλήξει στην αμοιβαία εμμονή. Η σειρά ξεκίνησε το 2018 και συνεχίζεται φέτος με τη δεύτερη σεζόν. Η Jodie Comer και η Sandra Oh είναι και οι δυο υποψήφιες για Emmy, ενώ υποψήφια είναι και η Fiona Shaw [διπλή υποψηφιότητα για Fleabag και Killing Eve που σίγουρα της αξίζει].



Αξίζει να δείτε και τις δυο σειρές καθώς περιμένετε την καινούργια ταινία James Bond, για την οποία δουλεύει ως σεναριογράφος, αλλά και το Run, την καινούργια σειρά που ετοιμάζει για το HBO.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;