Το Good omens είναι μια διαολεμένη σειρά που δεν θα άντεχε ο Μόρφου

Μιχάλης Σταύρου Δημοσιεύθηκε 29.7.2019

Και καλά, αυτός ο Θεός γιατί δεν έβαλε πιο ψηλά εκείνο το δέντρο; Δεν θα μπορούσε να το βάλει σε ένα σημείο για να μην φτάνει η Εύα για να κόψει τον απαγορευμένο καρπό; Αυτό διερωτάται κάποια στιγμή ο Άγγελος Αζιραφέλ στη σειρά "Good omens". Και ναι, ίσως είναι η... εκκρεμότητα της στήλης των τελευταίων εβδομάδων. Μας δίνει όμως την καλύτερη αφορμή ο viral των ημερών μητροπολίτης Μόρφου με τις... εξαιρετικές του απόψεις. Όχι πως στο σύνολό της η Εκκλησία με τις απόψεις της θα άντεχε τη σειρά. Άλλωστε, είναι μια παραγωγή που προκάλεσε την αντίδραση χριστιανικών οργανώσεων στις ΗΠΑ και μάλιστα μάζεψαν υπογραφές ζητώντας από το Netflix να τη διακόψει, έστω και αν αυτή είναι του... Amazon!

Μακριά από τη σοβαροφάνεια που επιτάσσει η τηλεόραση του σήμερα, το "Good omens" έρχεται να σου φτιάξει τη μέρα, έστω και αν μιλά για την... τελευταία μας στη Γη

Πρόκειται, βέβαια, για τη μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος που έγραψαν μαζί ο Terry Pratchett και ο Neil Gaiman, την οποία θέλαμε κάποια στιγμή να δούμε και σε μικρή ή μεγάλη οθόνη. Το βιβλίο που περιγράφει την ιστορία ενός δαίμονα κι ενός αγγέλου, οι οποίοι προσπαθούν να αποτρέψουν τον ερχομό του Αντίχριστου και της Αποκάλυψης επειδή έχουν αγαπήσει τη ζωή στη Γη μετά από τόσες χιλιάδες χρόνια, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1990 κι από τότε ακούσαμε πολλές φορές πως θα γίνει σειρά ή ταινία. Το κάνει πράξη το Amazon και μάλιστα όπως ακριβώς περιμέναμε. Με την καλτιά που αξίζει σε μια τέτοια σειρά, αφού από μόνη της η ιστορία παραπέμπει σε κάτι παλιομοδίτικο. Το πνευματώδες (#diplis) χιούμορ που της αξίζει. Αλλά και την ευστροφία με την οποία χειρίζεται το όλο θέμα, μετατρέποντάς τη σε μια ατόφια μαύρη κωμωδία, χωρίς εσχατολογικό περιεχόμενο. Με τόσο όσο καυστικό χιούμορ, ώστε να μην προσβάλλει τις απόψεις του καθενός.

Είναι δηλαδή όσα δεν κατάφερε ποτέ να γίνει το "Miracle workers", το οποίο είχε τις καλές προθέσεις, αλλά δεν κατάφερε να... πιάσει την καλή, στον φόβο μην προσβάλουμε τα ήθη επειδή η σειρά προβάλλεται από ένα δημόσιο κανάλι. Στο "Good omens" δεν υπάρχει κανένας ενδοιασμός ώστε να πειράξουν την Ιστορία, από τους αρχαίους πολιτισμούς μέχρι τη σύγχρονη αμφισβήτησή τους με την ποπ κουλτουριάρικη αλλιώτικη μυθολογία που δημιουργεί η σύγχρονη γραφή. Και όλα γίνονται μέσα σε έξι απολαυστικές ώρες, γιατί προφανώς οι δημιουργοί της ήξεραν πως δεν θα έπρεπε να ξεφύγουν και να μην περάσουν το όριο που θα μετατρέψει τη σειρά από μια έξυπνη κωμωδία στην απόλυτη σαχλαμάρα.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ