4ος Διεθνής Διαγωνισμός Αφίσας από το Graphic Stories Cyprus

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 12.8.2019

Το Graphic Stories Cyprus καλεί όλους τους δημιουργικούς να λάβουν μέρος στον διεθνή διαγωνισμό αφίσας με τίτλο «Πολιτιστική κληρονομιά, ένας κόσμος, ένα μέλλον» και να δουν το έργο τους τυπωμένο δημιουργώντας τη δική τους card postal. Ο διεθνής διαγωνισμός εντάσσεται στο πλαίσιο του 6ου Συνεδρίου Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από 6-8 Μαρτίου 2020.


Δημιουργικό σκεπτικό

Πολιτιστική κληρονομιά, ένας κόσμος, ένα μέλλον
Η πολιτιστική κληρονομιά έχει παγκόσμια αξία για τον άνθρωπο και την κοινωνία και μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση του μέλλοντος της ανθρωπότητας. Η πολιτιστική κληρονομιά διαμορφώνει τόσο την ταυτότητά μας και την καθημερινή μας ζωή, όσο και το μέλλον μας στον κοινό κόσμο, στον οποίο όλοι ζούμε.

Το θέμα του διαγωνισμού “Πολιτιστική κληρονομιά, ένας κόσμος, ένα μέλλον” και η αντίστοιχη έκθεση έχουν ως στόχο να αναδείξουν και να προβάλουν την αξία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς καθώς και τη σημασία της διαφορετικότητας σε σχέση με αυτήν για το κοινό μέλλον όλων των λαών της γης.
Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό καλούνται να οπτικοποιήσουν τις σκέψεις, τις ιδέες και τον προβληματισμό τους αναφορικά με την αξία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και να απαντήσουν στο ερώτημα για το πώς μπορεί η διαφορετικότητα μας σε πολιτιστικό επίπεδο να είναι η δύναμή μας, για να ενισχύσουμε την αίσθηση, ότι ανήκουμε σε έναν κοινό κόσμο και μοιραζόμαστε ένα κοινό μέλλον.

Ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες:
1. Διεθνής διάκριση για επαγγελματίες σχεδιαστές οπτικής επικοινωνίας
Έπαθλο: Γραμματοσειρές αξίας 500 ευρώ από την εταιρεία Parachute &
300ευρώ χρηματικό έπαθλο
2. Διεθνής διάκριση για φοιτητές / σπουδαστές οπτικής επικοινωνίας
Έπαθλο: Γραμματοσειρές αξίας 500 ευρώ από την εταιρεία Parachute &
300ευρώ χρηματικό έπαθλο
3. Κυπριακή διάκριση για φοιτητές / σπουδαστές οπτικής επικοινωνίας
Έπαθλο: 200ευρώ χρηματικό έπαθλο
4. Κυπριακή διάκριση για μαθητές Λυκείων & Τεχνικών Σχολών
Έπαθλο: 200ευρώ χρηματικό έπαθλο

Κάθε διαγωνιζόμενος έχει δικαίωμα να καταθέσει ένα και μόνο έργο του.
Η κατάθεση των έργων μπορεί να γίνει μόνο ηλεκτρονικά από την 1η Ιουλίου έως και τις 20 Νοεμβρίου 2019.

Ο διεθνής διαγωνισμός αφίσας που διοργανώνει το Graphic​ ​Stories​ ​Cyprus​ ​είναι ένας θεσμός που δημιουργήθηκε το 2016. Με 820 συμμετοχές από 27 χώρες στον 3ο​ ​διαγωνισμό και δύο σημαντικές συνεργασίες μέχρι σήμερα​,​ ταξιδεύοντας στη Ρωσία​ - στο Πανεπιστήμιο Kosyginτης Μόσχας [2018] και στην Ελλάδα​ - με το 7ο​ ​Παγκόσμιο Συνέδριο Τυπογραφίας και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου ICTVC, στην Πάτρα [2019]. Τον διαγωνισμό υποστηρίζουν​ από την έναρξή του​: η Τράπεζα Κύπρου, η εταιρία γραμματοσειρών ParachuteTypefoundryκαι η εταιρία εκτυπώσεων Kemanes.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.  

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;