For Your Playlist #7

ΛΙΝΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ Δημοσιεύθηκε 16.9.2019

Squid / The Cleaner






Σκεφτείτε μια διασταύρωση Talking Heads, The Fall, Kraftwerk και Prince, προσθέστε ένα ακόμη πιο ανένδοτο μπάσο, κάντε το ακόμα πιο 80s synth-pop και τώρα σκεφτείτε το on steroids. Ίσως να πλησιάσατε στο να φανταστείτε τη μουσική που κάνουν οι Squid. Αν υπάρχει κάτι στο οποίο όλοι συμφωνούν είναι ότι η μουσική τους αντιστέκεται στους προσδιορισμούς. Το πενταμελές συγκρότημα από το Brighton της Αγγλίας έχει μια τεράστια ακουστική παλέτα και ξέρει καλά πώς να περνά από ένα genre στο άλλο σε δευτερόλεπτα. Την περασμένη βδομάδα κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP με τίτλο Town Centre. Πάρτε μια ιδέα ακούγοντας το αγαπημένο μου κομμάτι του EP, Clean.



Boy Harsher /Send me a Vision



To darkwave ζει και βασιλεύει και οι Boy Harsher φέτος δουλεύουν υπερωρίες. Στην αρχή της χρονιάς κυκλοφόρησαν τον δίσκο τους Careful –μια εξαιρετική δουλειά– τον οποίο ακολούθησε ένα remix album, το Careful Remixes, etc. Πριν λίγες μέρες επέστρεψαν με το Country Girl Uncut, μια δεύτερη έκδοση του EP Country Girl που είχε κυκλοφορήσει αρχικά το 2017. Στην καινούργια εκδοχή του συμπεριλαμβάνει και κάποια παραλειπόμενα κομμάτια – αρκετά για να μετατραπεί από EP σε ολοκληρωμένο δίσκο. Σε μια πρόσφατή τους συνέντευξη, ο Jae Matthews περιέγραψε τη μέθοδο με την οποία δουλεύουν ως μια συμπύκνωση του συναισθήματος μέχρις ότου να μπορεί να ξυπνήσει αναμνήσεις και αισθήσεις. Με ένα video clip του Augustus Muller που θα σας θυμίσει έντονα το Wings of Desire του Wim Wenders, το duo από τη Μασαχουσέτη σίγουρα θα ξυπνήσει κάτι και σε σας, αν μη τι άλλο μια επιθυμία για χορό.



Bat For Lashes / Feel for You



Πάνε 13 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος της Bat for Lashes, aka Natasha Khan, με τίτλο Fur and Gold. Το ωραιότερο ίσως κομμάτι του δίσκου εκείνου, «What’s a Girl to Do», με το Lynch-esque video clip του παρέπεμπε σε έναν κόσμο όπου το πιο κοινότοπο θέμα στη μουσική, η ερωτική απογοήτευση, συνυπήρχε με τη μαγεία, με παράξενα όντα και με μια μυστηριώδη, σχεδόν απόκοσμη ατμόσφαιρα. Η Αγγλίδα Bat For Lashes επέστρεψε πριν λίγες μέρες με τον δίσκο Lost Girls, τον οποίο χαρακτηρίζει μια έντονη νοσταλγία για τους ήχους του ‘80. Το Feel for Υou είναι το προσωπικό μου αγαπημένο. Με δυο μόνο στίχους, επαναλαμβανόμενους ξανά και ξανά μας μεταφέρει στα ίδια ακουστικά τοπία που εγκαινίασε με το Fur and Gold. Όπως κι εκεί, έτσι κι εδώ η μουσική έχει κάτι το σκοτεινό αλλά και μαζί upbeat.



Chynna /asmr

 

Η νεαρή emo-rapper, όπως κάποιοι την αποκαλούν, Chynna (Chynna Roberts) από τη Δυτική Φιλαδέλφεια και με βάση τη Νέα Υόρκη, έχει μέχρι τώρα κυκλοφορήσει εκτός από κάποια μεμονωμένα διαδικτυακά κομμάτια μεταξύ του 2013 και 2014, το EP Ι’m Not Here, This Isn’t Happening το 2015, ένα mixtape με τίτλο Ninety το 2016 και το music 2 die 4 το 2018. Στο μεταξύ εγκατέλειψε τον κόσμο του modeling, όπου δούλευε επαγγελματικά από τα 14 της χρόνια, κατάφερε να απεξαρτηθεί από τον εθισμό που τη βασάνιζε, να ξεπεράσει τον θάνατο του μέντορα και φίλου της Α$ΑP Yams από OD και έπειτα τον θάνατο της μητέρας της. Και κατάφερε να παραμείνει αφοσιωμένη στη μουσική της, διοχετεύοντας όλες αυτές τις εμπειρίες στη δουλειά της, μια δουλειά με ιδιαίτερη βαρύτητα και ένα ιδιαίτερο στυλ. Ακούστε το καινούργιο της κομμάτι με τίτλο asmr το οποίο συνοδεύει το video clip του LouieKnows.



+ Βρείτε το κανάλι του À Propop στο Youtube

Tags

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;