Καθαρή πόλη, «καθαρή» φυλή

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 14.10.2019

Η πολυαναμενόμενη «Καθαρή πόλη» φτάνει αυτή τη βδομάδα στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας για μία και μοναδική παράσταση θεάτρου της πραγματικότητας. Οι Ανέστης Αζάς και Πρόδρομος Τσινικόρης δημιούργησαν και σκηνοθέτησαν ένα έργο που διερευνά τον ρατσισμό του «καθαρού», τον κίνδυνο του φασισμού, τη γυναικεία μετανάστευση στην Ελλάδα και την ταυτότητα της «καθαρίστριας» μετανάστριας. Στη σκηνή θα δούμε όχι ηθοποιούς αλλά πέντε καθαρίστριες που θυσιάζονται στην Αθήνα του σήμερα και παλεύουν ως υπερηρωίδες της καθημερινότητας.


Η θεατρική παράσταση «Καθαρή πόλη» θίγει και, μάλλον, ψέγει την ιστορική, φιλοσοφική και πολιτική διάσταση της έννοιας του «καθαρού» που στόχο έχει την εξολόθρευση των «άλλων». Από την καθαριότητα των σπιτιών μας στην «καθαρότητα» της φυλής μας, που επιστρέφει ως ζητούμενο στις μέρες μας, δυστυχώς όχι σαν φάρσα. Το έργο είναι μια παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

+ Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, στις 20:30. Για πληροφορίες: 22664028





Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;