Η διπλή ζωή ενός κατάσκοπου της Stasi

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 11.11.2019

Ο καταξιωμένος Γερμανός σκηνοθέτης Andreas Dresen [δεξιά] επιστρέφει στο σύγχρονο παρελθόν της χώρας του και παρουσιάζει στην ταινία Gundermann την αληθινή ιστορία του Ανατολικογερμανού τραγουδιστή Gerhard Gundermann: στην οθόνη παρακολουθούμε τον αγώνα που έδωσε για τη μουσική του, τη ζωή του στα ορυχεία αλλά και τις συμφωνίες που έκανε με τη μυστική υπηρεσία της Γερμανίας, τη Στάζι.


Χθες, Σάββατο, συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και τέτοιες ταινίες αποτελούν σημαντικό οδηγό στην καταγραφή της σύγχρονης ιστορίας όχι μόνο της Γερμανίας αλλά της Ευρώπης και του κόσμου, υπενθυμίζοντας μια σειρά από δύσκολα χρόνια στα οποία δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επιστρέψουμε.

+ Η ταινία Gundermann προβάλλεται στο πλαίσιο των Εβδομάδων Γερμανικής Γλώσσας και του προγράμματος Berlinale Selection του Ινστιτούτου Γκαίτε: στις 15 Νοεμβρίου στο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο [19:00], στις 26 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα ARTος [20:00] και στις 30 Νοεμβρίου στο Naci Talat Foundation [στις 20:00].

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;