Το Modern love είναι μια ταμάμ ρομαντική βλακειούλα

Μιχάλης Σταύρου Δημοσιεύθηκε 11.11.2019

Όλοι αντιγράφουμε... τεχνηέντως στήλες, όλοι προσπαθούμε να κάνουμε μία διαφορετική ιστορία. Σημασία έχει να κάνεις κάτι έξυπνο, να πάρεις την ιδέα, να το φτιάξεις σωστά. Οι σκόρπιες σκέψεις προέκυψαν μόλις είδαμε πως το Amazon Prime μεταφέρει τηλεοπτικά τη στήλη «Modern love» των New York Times. Πριν από μια περίπου δεκαετία, ο Alpha (Ελλάδας) είχε προσαρμόσει στα τηλεοπτικά δεδομένα τη στήλη «Σε είδα» ενός αθηναϊκού free press. Όλα αυτά, βέβαια, με στόχο να προσελκύσουν το νεανικό κοινό, έχοντας μια αλλιώτικη ρομαντική ματιά, εκείνη την αθώα που μαθαίνεις ακόμη το σεξ, το τι είναι προφυλακτικό και την επόμενη μέρα θεωρείς πως έχεις κάνει το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή σου.


Φυσικά, η σειρά «Modern love» είναι μια πιο εξελιγμένη βερσιόν εκείνης της σειράς του Alpha, αφού από εδώ περνάνε όλες οι ιστορίες που ζεις... μετά. Πατρικές φιγούρες, αντισυμβατικές οικογένειες, φλερτ στην τρίτη ηλικία, γάμοι που φτάνουν στο χείλος του γκρεμού από τη ρουτίνα, παράξενα ζευγάρια, πρώτα ραντεβού που δεν ήταν πρώτα ραντεβού, κινηματογραφικοί έρωτες που διαλύθηκαν και ξαναγεννήθηκαν και σχέσεις στα πλαίσια ψυχικών διαταραχών είναι μερικά από τα ζητήματα που θίγονται. Όλα αυτά σε μια romcom γρήγορη και μοντέρνα σειρά, με σπονδυλωτές ιστορίες ζευγαριών (δείγματα σύγχρονης, πολύπλοκης «μοντέρνας αγάπης») που σε κάνει να θες να τις δεις μονοκοπανιά. Επειδή είναι η βλακειούλα που ζεις. Επειδή είναι μια σειρά που ενδεχομένως να ταιριάζει στα ζευγάρια περισσότερο απ’ ό,τι ταιριάζει σε singles. Και επειδή, όσο και αν ακούγεται στερεότυπο, είναι πολύ γυναικεία για να την αντέξεις ακόμη και αν είσαι σερνικό παλιάς κοπής. Αλλά θα σε τραβήξει σαν μαγνήτης όπως το «Πάμε πακέτο» που έβλεπες κάποτε κρυφά.

Φυσικά, είναι πανέξυπνα στημένο από τους δημιουργούς του. Έχει μια εξαιρετικά ονειρεμένη Νέα Υόρκη, αφού φρόντισαν να μας παρουσιάσουν τη στυλιζαρισμένη της εκδοχή. Έχει ένα εξαιρετικό σάουντρακ, ενώ οι μουσικές είναι σωστά τοποθετημένες στις ιστορίες. Έχει λαμπερό καστ. Αν Χάθαγουεϊ, Σοφία Μπουτέγια, Τίνα Φέι, Κάθριν Κινίαρ, Άντριου Σκοτ, Τζον Σλέιτερι, Ντεβ Πατέλ, Ολίβια Κουκ, Τζον Γκάλαχερ Τζ., Τζούλια Γκάρνερν, Γκάρι Καρ, Άντι Γκαρσία και μπόλικους άλλους σε μάλλον διαφορετικούς ρόλους. Μα πάνω απ’ όλα έχει συναισθήματα. Ξέχνα τα κλιφ χάνγκερς, τις κατασκοπείες, τις δολοπλοκίες. Εδώ θα σε συνεπάρουν οι ιστοριούλες οι καθημερινές, οι αθώες που θα σε παρασύρουν σε μια άλλη εποχή. Ωστόσο με έναν έξυπνο τρόπο τόσο σύγχρονα δοσμένο, αφού κανείς δεν έχασε από την αγάπη. Οκ, παραήταν ρομαντικό. Γιατί κανείς δεν έχασε βλέποντας τη Χάθαγουέι. Ντάξει, το ’σωσα;





Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;