Το «The morning show» είναι η τρέλα των Μέσων

Μιχάλης Σταύρου Δημοσιεύθηκε 18.11.2019

Η τηλεόραση, τα μέσα ενημέρωσης, η εξάρτηση από την εξουσία, η χρυσόσκονη από τηλεαστέρες, η αναζήτηση της αλήθειας, το εξαιρετικά ελκυστικό και πάντα επίκαιρο θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης στη μετα-Γουαϊνστάιν εποχή και ένα all star cast με εξαιρετικές ερμηνείες. Αλήθεια, τι μπορεί να πάει λάθος στη νέα σειρά «The morning show»; Τίποτα.


Σπάζοντας τους κανόνες που λένε πως πρέπει να κρατήσεις τον αναγνώστη σε ένα κείμενο δίνοντας με δόση τα στοιχεία, να ξέρετε πως από τις πρώτες αράδες που διαβάζεται η απόπειρα της Apple για μυθοπλασία στέφεται με απόλυτη επιτυχία. Στη πρώτη σειρά της υπηρεσίας «The morning show» με πρωταγωνιστές τις Τζένιφερ Άνιστον και Ρις Γουίδερσπουν παρακολουθούμε τα όσα διαδραματίζονται σε μια πρωινή εκπομπή ενός αμερικανικού δικτύου.

Η πρώτη σκηνή ξεκινάει με ένα συγκλονιστικό γεγονός. Ο για 15 χρόνια συμπαρουσιαστής της Άλεξ Λίβι (Τζένιφερ Άνιστον) στην πρωινή εκπομπή κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση. Έχει άραγε τελειώσει η καριέρα του; Και μαζί του θα συμπαρασύρει και το τηλεοπτικό του ταίρι επειδή απλώς το κοινό τους είχε συνδέσει με το show; Όλα όσα έχτισε η ηρωίδα κινδυνεύουν να γκρεμιστούν εξαιτίας του συμπαρουσιαστή της Μιτς (στον ρόλο του βλέπουμε τον εξαιρετικό Στιβ Καρέλ). Το κανάλι πιέζει αφού βλέπει να πέφτουν τα έσοδα. Πίεση, άγχος, αγωνία για το αύριο. Όλη αυτή η τρέλα που κουβαλούν τα μίντια ως επιχείρηση περιγράφονται γλαφυρά μέσα από την παραγωγή της Apple.

Και όλο το πιο πάνω έχει να κάνει με το δημιουργικό κομμάτι, τις προσωπικές φιλοδοξίες και την τρέλα των Μέσων. Υπάρχει όμως και η άλλη όψη, αυτή της δημοσιογραφίας. Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά, μία νεαρή δημοσιογράφος σε ένα τοπικό δίκτυο γίνεται viral μετά από ένα δημόσιο ξέσπασμά της σε μια διαδήλωση διαμαρτυρίας. Το γεγονός αυτό θα τη φέρει σε μια πρώτη επαφή με την Άλεξ και απ' ό,τι φαίνεται θα πρέπει να συνεργαστούν στο μέλλον, αφού ο ιδιοκτήτης του καναλιού βλέπει στο πρόσωπό της τη σπιρτάδα και την τρέλα του δημοσιογράφου. Και είναι η στιγμή που και οι δημοσιογράφοι των μεγάλων δικτύων συνειδητοποιούν πως, εκτός από την τρέλα για το γυαλί, υπάρχει και η ενημέρωση των πολιτών.

Ίσως να φταίει η τρέλα των Μέσων που ζούμε και εμείς καθημερινά και μας παρέσυρε σε έναν αλλιώτικο κόσμο. Ωστόσο, στην ουσία του το "The morning show" είναι μια καλά δομημένη παραγωγή που μοιάζει περισσότερο με σκρούμπολ δραμεντί, με χαρακτήρες που μιλάνε γρήγορα και χαριτωμένα και μπερδεύονται και μετά ξεμπλέκονται, είναι αρκετά παλιομοδίτικη, απλώς με μπόλικη ιδεολογία από πάνω. Αφού πάνω από όλα και πέραν της ενημέρωσης υπάρχει η ανθρώπινη πλευρά. Και αυτή είναι που σε προσγειώνει. Όσοι είναι στα Μέσα το γνωρίζουν καλύτερα απ' όλους.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;