For Your Playlist #10

ΛΙΝΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ Δημοσιεύθηκε 7.1.2020

Ms Banks – Back Up In This




Τα τελευταία χρόνια, η grime αλλάζει καθώς όλο και περισσότερες γυναίκες (όπως είναι η Lady Leshurr, η Lady Lykez, η Stush και άλλες) εισχωρούν σε αυτή τη μουσική σκηνή που για χρόνια ήταν αυστηρά ανδροκρατούμενη. Μία από αυτές είναι και η Λονδρέζα ράπερ Ms Banks (aka Thyra Banks). To ‘Back Up In This’ είναι ένα κομμάτι από την τελευταία της δουλειά που τιτλοφορείται The Coldest Winter Ever Pt 2. Είναι η συνέχεια του προηγούμενου δίσκου της, The Coldest Winter Ever, που κυκλοφόρησε το 2018. Είναι ένας στυλάτος και up-beat δίσκος που σε συνεπαίρνει από το πρώτο άκουσμα, επιβεβαιώνοντας ότι ο στίχος της Ms Banks περί “finessing with ease” είναι ακριβής.



Tinashe – Save Room for Us



Τoν Φεβρουάριο του 2019, η Tinashe ανακοίνωσε ότι είχε βάλει τέλος στη συνεργασία της με την RCA,τη δισκογραφική εταιρεία με την οποία δημιούργησε τους πρώτους της τρεις δίσκους (το Aquarius το 2014, το Nightride το 2016 και το Joyride το 2018). Τον περασμένο Νοέμβριο επέστρεψε με έναν καινούργιο δίσκο, τo Songs for Us, που κυκλοφόρησε από τη δική της δισκογραφική εταιρεία. “Θυμάμαι πως όταν ήμουν μόνη, αμέσως πριν το συμβόλαιό μου με την RCA, είχα τη μεγαλύτερη έμπνευση, τη μεγαλύτερη χαρά από ποτέ, θυμάμαι ότι ένιωθα πιο έτοιμη από ποτέ”, είχε πει η Tinashe σε μια συνέντευξή της μιλώντας για την αποχώρησή της από την RCA. Ακούγοντας το Save Room For Us είναι εύκολο να δει κανείς ότι, απελευθερωμένη από τις πιέσεις της βιομηχανίας έτσι όπως τις επιβάλλει μια μεγάλη δισκογραφική εταιρεία, η Tinashe έβγαλε τον καλύτερο και δημιουργικότερο εαυτό της.



IAMDDB – Sit Back



Το 2019 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την IAMDDB (το καλλιτεχνικό όνομα της Diana de Brito), την οποία αποχαιρέτησε χαρίζοντάς μας ένα όμορφο EP με τίτλο Kare Package. Η νεαρή μουσικός που γεννήθηκε στη Λισαβόνα και μετακόμισε με την οικογένειά της στο Manchester στα 6 της χρόνια, ειδικεύεται σε ένα σαγηνευτικό funky μείγμα από R&B, jazz και hip-hop. H ίδια λέει ότι ξεκίνησε να δημιουργεί μουσική από τα 7 της αλλά πήρε το κάλεσμά της πιο σοβαρά από το 2015, αφότου επέστρεψε από την Ανγκόλα, όπου συμμετείχε στην τοπική jazz σκηνή μαζί με τον πατέρα της (που είναι επίσης μουσικός). Το EP περιέχει 3 τραγούδια και είναι το δώρο των Χριστουγέννων που χρειαζόμασταν. Ακούστε το Kare Package, όπως επιβάλλει ο πρώτος στίχος τού ‘Sit Back’: "Sit back, relax, and take your time.”



The Strokes – Ode to the Mets



Οι Νεοϋορκέζοι The Strokes εμφανίστηκαν στην post-punk σκηνή το 2001 με μια μεγάλη δισκογραφική έκρηξη που είχε τίτλo Is This It. Ακολούθησε το Room on Fire το 2003 και έπειτα άλλοι τρεις δίσκοι. Στο μεταξύ, ο frontman τους Julian Casablancas παρουσιάστηκε σε δυο εξαιρετικές συνεργασίες: το uber-catchy ‘Instant Crush’ με τους Daft Punk και το ‘Human Sadness’ με τους the Voidz, ενώ το 2016, οι The Strokes κυκλοφόρησαν το EP OBLIVIUS. Μετά από μια αποχή τριών χρόνων, την πρώτη του χρόνου, σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση, ανακοίνωσαν επίσημα ότι το 2020 θα μπορέσουμε να ακούσουμε την καινούργια τους δισκογραφική δουλειά και έπαιξαν ζωντανά ένα preview του άλμπουμ, το ‘Ode to the Mets’.



Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;