Χριστιάννα Ευτυχίου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 3.2.2020

Ποια είσαι; Είμαι η Χριστιάννα Ευτυχίου, 25 χρονών από τη Λάρνακα, και είμαι επαγγελματίας χορεύτρια σύγχρονου χορού.




Τι κάνεις; Ξεκίνησα την επαγγελματική μου πορεία στην Μπιενάλε που έγινε για πρώτη φορά στη Λάρνακα με τον χορογράφο Allan Falieri για το έργο του «Must be made by all». Μετά συνεργάστηκα με την ομάδα «Pelma» της Λίας Χαράκη για το έργο της «Μαζί» στο Φεστιβάλ Κύπρια. Μία χορογραφία στην πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία, που σκοπό είχε να ενώσει τον κόσμο ανεξαρτήτως καταγωγής και ιδεών. Πρόσφατα συνεργάστηκα με το Αμφίδρομο Χοροθέατρο της Έλενας Χριστοδουλίδου για την ταινία χορού μικρού μήκους «Out of time» και το έργο της «We_men» που παρουσιάστηκε στη Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού στο Ριάλτο.

Η χορογραφία παρουσιάζει τους διάφορους ρόλους στη ζωή μιας γυναίκας θίγοντας έντονα το θέμα της κακοποίησης. Επίσης συνεργάστηκα με τις Ασώματες Δυνάμεις της Μάχης Δημητριάδου Lindahl για το έργο της «Duet/One» για την Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού, όπου μέσα από τη διαδικασία της κίνησης δύο άτομα συναντιούνται, εξελίσσονται, απομακρύνονται και δείχνουν την ανάγκη μας για σύνδεση με τον κόσμο. Συνεργάστηκα με τις Ασώματες Δυνάμεις και για τα έργα της «Πνοή» και «Μάττερ». Η «Πνοή» ήταν μια παράσταση για τη δημιουργία και την καταστροφή του κόσμου, έργο με οικολογικές προεκτάσεις, στο πλαίσιο του οποίου ερευνήσαμε τον ρυθμό και τον ήχο της αναπνοής. Το «Μάττερ» ήταν μια διαδραστική παράσταση για το σώμα ως πρώτη ύλη αλλά και ως αρχή και μητέρα.

Αυτή την περίοδο συνεργάζομαι με τον ζωγράφο Νικόλα Αντωνίου για τη νέα του σειρά έργων που είναι άμεσα συνδεδεμένα με την κίνηση.

Τι θέλεις; Στόχος μου είναι να συνεχίσω να συνεργάζομαι με χορογράφους αλλά και άλλου είδους καλλιτέχνες στην Κύπρο και το εξωτερικό, λαμβάνοντας μέρος σε εναλλακτικά έργα τα οποία εκφράζονται μέσα από το συναπάντημα διαφορετικών τεχνών. Ο σύγχρονος χορός είναι μια τέχνη που τα όριά της δεν καθορίζονται και η έρευνα της δίνει τη δυνατότητα να φτάσει σε πολλά επίπεδα. Από αυτό πηγάζει ο ενθουσιασμός μου να ανακαλύπτω συνεχώς τις διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς την τέχνη αυτή. Μετέπειτα, μέσα από την προσωπική μου έρευνα θέλω να ευαισθητοποιήσω το κυπριακό κοινό όσον αφορά τον σύγχρονο χορό και τις τέχνες γενικότερα, ούτως ώστε να αποτελέσουν μέσο έκφρασης για όλους.

Επιμέλεια: Θεοδώρα Χρυσοστόμου

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Τα ξένα ονόματα και πώς γράφονται στην Ελληνική

Τα ξένα ονόματα και πώς γράφονται στην Ελληνική

Τα ξένα ονόματα και πώς γράφονται στην Ελληνική