Man on the Roof

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 31.8.2020

Το Θέατρο Ριάλτο επιλέγει να αρχίσει τη σεζόν του με μια παράσταση από το καινούργιο πρόγραμμα του FlashArt@Rialto. H παράσταση Άνθρωπος στη Στέγη / Man on the Roof από την Ομάδα SRSLYyours Ensemble εντάχθηκε στο πρόγραμμα FlashArt@Rialto, ακριβώς γιατί πέρα από το καλλιτεχνικό της ενδιαφέρον εξετάζει με πρωτοτυπία την ανθεκτικότητα αλλά και την ευθραστότητα των ζωντανών τεχνών εν μέσω της πανδημίας και των “επιβαλλόμενων” ψηφιακών συνθηκών.


Συνδυάζοντας θέατρο και ζωντανή μετάδοση, οι Achim Wieland (σκηνοθέτης / δραματουργός), Μάριος Ιωάννου (πρωταγωνιστής / δραματουργός) και Sakari Laurila (σκηνοθέτης) δημιουργούν ένα διαδραστικό μανιφέστο στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται το θέατρο, αποκαλύπτοντας τις οικουμενικές του αξίες μέσα από τις σωματικές, εννοιολογικές και πνευματικές δυνατότητές του. Με έναν σύγχρονο αλλά και συγκινητικό τρόπο, η παράσταση υπερασπίζεται τις παραστατικές τέχνες και το ζωντανό θέατρο ως έναν ιερό χώρο, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη δύναμη του ψηφιακού θεάματος να αντικαταστήσει τη ζωντανή συνάντηση του καλλιτέχνη με το κοινό του.

Τα κοστούμια σχεδίασε ο Ανδρέας Αντωνίου και την κίνηση επιμελήθηκε ο Μιχάλης Αριστείδου. Συμμετέχουν οι Μάριος Ιωάννου (The Man on the Roof), Νεκτάριος Θεοδώρου (Άμλετ), Αρίστη Σπύρου και Αγγέλω Παπαγγελοδήμου (Circus Spirits), Μαριάννα Δήμου (Woman by the Mirror), Anoki von Arx (Soprano), Νιόβη Χαραλάμπους (Ελένη), Θεόδωρος Σουρμελής (Τραγουδιστής), Anna Luchyna (Nina),Έλενα Γαβριήλ (Χορεύτρια), Έλενα Καλλινίκου (Εκάβη), Κατερίνα Νικολάου (Μητέρα), Θεόδωρος Αντωνιάδης (Νεαρό Αγόρι), Στέφανη Νεοφύτου (Τραγουδίστρια), Christian Fohtung (Τειρεσίας), Σπύρος Σωκράτους Stilobate (Κοντραμπάσο),Τάσος Ανδρέου (Άνθρωπος από το παρελθόν) και μέλη του Θεάτρου Ριάλτο.

+ Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στις 8.30 μ.μ. στο Rialto Open Air στη Λεμεσό. Στα ελληνικά και αγγλικά, με αποσπάσματα στα ρωσικά, γαλλικά, γερμανικά και άλλες γλώσσες. Με αγγλικούς υπότιτλους. Περιορισμένος αριθμός θέσεων ακολουθώντας όλα τα μέτρα και πρωτόκολλα ασφάλειας και υγείας. Πληροφορίες και κρατήσεις www.rialto.com.cy

Φωτογραφία: Ανδρέας Παύλου

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;