Archive Art Space

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 10.11.2020







Τι είναι;


Το Archive artspace αποτελεί έναν χώρο συνεύρεσης τοπικών καλλιτεχνών με σκοπό την ανάδειξη των δημιουργιών τους. Στην παρούσα φάση, φιλοξενεί 23 καλλιτέχνες με τη δική τους συλλογή από σχέδια, illustrations, digital collages, κεραμικά, ρούχα, χειροποίητα κοσμήματα, home decor κ.α. Άρχισε να λειτουργεί τον Φεβρουάριο του 2020 ως πολυχώρος στην εντός των τειχών Λευκωσία, λόγω της ανάγκης ύπαρξης ενός τέτοιου χώρου συγκέντρωσης και προώθησης ενεργών Κυπρίων καλλιτεχνών. Οι Nάταλη, Gia και Χαρά - φίλες και co-founders - είχαν από κοινού την ιδέα ίδρυσης του Archive, με σκοπό να λειτουργεί ως μία κοινή στέγη υποστήριξης και προβολής της ντόπιας καλλιτεχνικής σκηνής. Παράλληλα με την παρουσίαση της τέχνης, το Archive έχει πραγματοποιήσει διάφορες εκδηλώσεις σε συνεργασία με άλλους καλλιτεχνικούς χώρους, έχοντας φιλανθρωπικό χαρακτήρα, και ενδυναμώνοντας έτσι την περιοχή και την τοπική σκηνή.





Ποιά είναι η ομάδα του Archive;

Η ομάδα του Archıve artspace αποτελείται από την Gia Glover (@hellohalloumi), εικαστικός και φωτογράφος, έχοντας σπουδάσει Κινηματογράφο και άλλα πολυμέσα, ασχολείται και δημιουργεί διάφορες μορφές τέχνης, όπως βίντεο, collage και φωτογραφίες.

Από την Χαρά Κολεσίδου (@charqol) με σπουδές στην Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη και ενασχόληση στο σχέδιο και την ζωγραφική όπως επίσης και την κεραμική. Κάποια από τα έργα της υπάρχουν στο χώρο του Archive.

Από την Νάταλη Σπύρου (@plastik.clouds), με σπουδέs στην γνωστική ανάπτυξη, επικεντρώνεται στις ανθρώπινες σχέσεις και τις αντιλήψεις της σύγχρονηs ζωής oπου τιs εκφράζει μέσω τηs linear ζωγραφικήs και mixed media art. Oι δημιουργίεs τηs εστιάζονται στο συναίσθημα χρησιμοποιώνταs στοιχεία από πολλά καλλιτεχνικά ρεύματα.

Τι θέλετε;

Σκοπός μα είναι να ενθαρρύνουμε την μετάβαση της ζήτησης από αντικείμενα διεθνής μαζικής παραγωγής σε μοναδικές δημιουργίες και κομμάτια από τοπικούς καλλιτέχνες.




+ To Archive Art Space είναι ανοικτό Τρίτη με Σάββατο 11πμ με 2μμ και 3.30μμ με 6μμ












































Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ