Στάμνα

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 19.1.2021

Ποιές είστε;


Είμαστε η Ελίνα και η Μαρία, η μια από Λεμεσό και η άλλη από Λευκωσία. Οι δρόμοι μας συναντήθηκαν σε ένα εργαστήρι κεραμικής και κάπως έτσι ξεκίνησε μια φιλία η οποία κατέληξε και σε συνεργασία. Το στούντιο Στάμνα, βρίσκεται στην Λευκωσία και είναι ένας χώρος υλοποίησης ιδεών με κύριο μέσο τον πηλό.

Τι κάνετε;

Εξερευνούμε τον κόσμο της κεραμικής και τις δυνατότητες του πηλού σαν υλικό. Ο πηλός είναι από μόνος του ένα διαχρονικό μέσο επικοινωνίας, ευρηματικότητας και δημιουργικότητας, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Στο στούντιο δημιουργούμε, δουλεύουμε σαν ομάδα, διατηρώντας παράλληλα η κάθε μια τον δικό της προσωπικό χαρακτήρα σε κάθε κομμάτι. Επίσης, μέσα από την τέχνη της κεραμικής προωθούμε την συλλογική δημιουργία και γι’ αυτό το στούντιο μας είναι ανοιχτό σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τον κόσμο του πηλού.

Τι θέλετε;

Θέλουμε να συνδράμουμε στην προσπάθεια ένταξης της κεραμικής στην καθημερινότητα της κυπριακής κοινωνίας. Η κεραμική ως παράδοση υπάρχει στα μουσεία, ο κόσμος την βλέπει κυρίως ως τέχνη της αρχαιότητας και της λαϊκής παράδοσης. Για εμάς είναι σημαντικό να ενισχύσουμε την τοπική αγορά ευαισθητοποιώντας τον Κύπριο καταναλωτή, όχι μόνο για τη τοπική κεραμική τέχνη αλλά και για όλες τις κυπριακές χειροτεχνίες. Το σημαντικότερο είναι να συνεχίσουμε να παράγουμε δημιουργικά και να εξελισσόμαστε σαν καλλιτέχνες και σαν άνθρωποι.

@stamnastudio στο Facebook και στο Instagram

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;