Ποιά είσαι;
Είμαι η Ελένη, σπούδασα Μαθηματικά στη Θεσσαλονίκη και Καλές Τέχνες στην Περούτζια. Κατάγομαι από τη Λευκωσία όπου ζω και εργάζομαι. Η ανάγκη μου να μοιραστώ τις αναζητήσεις μου γύρω από τα υπαρξιακά ερωτήματα με οδήγησαν στην τέχνη η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μου.
Τι κάνεις;
Ως εικαστικός ασχολούμαι με τη δημιουργία εικόνων στον δισδιάστατο και τρισδιάστατο χώρο. Δημιουργώ εικόνες στον δισδιάστατο χώρο μέσω της χαρακτικής και στον τρισδιάστατο μέσω των εγκαταστάσεων. Στα έργα μου χρησιμοποιώ καθημερινά αντικείμενα όπως το ύφασμα, το ένδυμα και αντικείμενα οικιακής χρήσης τα οποία συνδέονται με την ανθρώπινη ύπαρξη, την ανθρώπινη πραγματικότητα και τη φθορά μέσα στο χρόνο.
Τι θέλεις;
Θέλω το έργο μου να προκαλεί συγκίνηση στο θεατή και να λειτουργεί ως ερέθισμα για προβληματισμό στα βασικά ερωτήματα της ζωής, συμβάλλοντας έτσι στο προσωπικό του ταξίδι αυτογνωσίας.
Instagram: kineleni
