Tsemberi Fashion Project

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 21.1.2022

Ποιοι είστε;


Είμαστε η ομάδα "Tsemberi Fashion Project" και είμαστε η πρώτη ομάδα στην Κύπρο η οποία ασχολείται με τη προώθηση της βιώσιμης μόδας και της Κυπριακής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ως ομάδα ασπαζόμαστε την ιδέα πως η πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου προέρχεται και ανήκει σε όλες τις κοινότητες οι οποίες κατοικούν στο νησί μας ή σε αυτούς που οι ρίζες τους σχετίζονται με το νησί μας και γι'αυτό το λόγο αποτελούμε μια ποικιλόμορφη ομάδα. Η ποικιλομορφία μας, μας δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε τις ρίζες μας σε βάθος, ενώ διευρύνει τις πηγές έμπνευσης μας και ενδυναμώνει τη δημιουργικότητα μας.

Τι κάνετε;

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η προώθησή της συνεργασίας της νεολαίας από όλη την Κύπρο για σοβαρά ζητήματα όπως η προστασία του περιβάλλοντος. Για την επίτευξη αυτού του στόχου έχουμε δημιουργήσει την πρόκληση "Τσεμπέρι" ("Tsemberi") με την οποία παρακινούμε νεαρούς σχεδιαστές να δημιουργήσουν ένα νέο βιώσιμο ένδυμα με μηδενικά απόβλητα και εμπνευσμένο από την Κυπριακή πολιτιστική κληρονομιά.

Η χρήση της Κυπριακής κουλτούρας ως πηγή έμπνευσης έχει ως στόχο την επαναφορά κάποιων παραδόσεων όπως η επαναχρησιμοποίηση των ρούχων σε μια νέα μορφή. Επίσης αποσκοπεί στην ανασκόπηση της πολυπολιτισμικότητας της Κυπριακής κουλτούρας και ακολούθως της προώθησης ιδανικών όπως η ανεκτικότητα, αποδοχή και συνεργασία μεταξύ όλων των Κυπρίων πολιτών.

Τι θέλετε;

Το Τσεμπέρι θεωρούμε πως αγγίζει διάφορα θέματα και μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης μας αλλά και την προσφορά μας σε διάφορες εκθέσεις, πιστεύουμε πως μπορούμε να επιτύχουμε την ενημέρωση των Κυπρίων πολιτών σχετικά με το αρνητικό αντίκτυπο που έχει η βιομηχανία της μόδας στο περιβάλλον και ακολούθως την αύξηση της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των ενδυμάτων.

Επίσης στοχεύουμε στην στήριξη ντόπιων δημιουργών βιώσιμης μόδας, την προώθηση νεαρών Κυπρίων καλλιτεχνών οι οποίοι αναζητούν ευκαιρίες για να ενδυναμώσουν την επαγγελματική τους καριέρα. Τέλος, θεωρούμε ότι το πρότζεκτ μας μπορεί να ενδυναμώσει τη συνεργασία μεταξύ των νέων από όλες τις κοινότητες της Κύπρου και να ενθαρρύνει κι άλλους νέους να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα.

-

Μπορείτε να μας βρείτε σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως Instagram, Facebook και Linkedin. Επίσης, οι δημιουργίες των σχεδιαστών μας θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα λάβει χώρα τον Μάη του 2022 στην Λευκωσία, καθώς και σε έκθεση στο Λονδίνο το καλοκαίρι του 2022.

Tsemberi Fashion Project Teaser

Από την παρουσίαση του project στην Πρεσβεία της Κύπρου στο Λονδίνο

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ