Squid Game: Παιχνίδι μέχρι τελικής πτώσης

Μιχάλης Σταύρου Δημοσιεύθηκε 11.10.2021

Εκατοντάδες απένταροι παίκτες δέχονται μια παράξενη πρόσκληση να συναγωνιστούν σε παιδικά παιχνίδια. Μέσα, τους περιμένει ένα δελεαστικό έπαθλο - μοιραία επικίνδυνο. Σύμφωνα με την υπόθεση της σειράς, ο Σονγκ Γκι-χαν είναι ένας απελπισμένος άντρας, άνεργος, τζογαδόρος και με αμέτρητα χρέη στους τοκογλύφους. Η πρώην γυναίκα του ετοιμάζεται να μετακομίσει από τη Νότιο Κορέα στις ΗΠΑ με τη 10χρονη κόρη τους και τον νέο της σύντροφο και ο Γκι-χαν γνωρίζει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι' αυτό, αφού δεν μπορεί καν να συντηρήσει τον ίδιο του τον εαυτό.  Όλα αυτά, μέχρι να εμφανιστεί μπροστά του ένας άγνωστος άντρας στον σταθμό του μετρό, προτείνοντάς του να παίξουν ένα παιχνίδι. Σε κάθε του νίκη, ο κάθε παίκτης κερδίζει 100 χιλιάδες γουόν, ενώ αν χάσει, θα πάρει ως αντάλλαγμα ένα χαστούκι. Μέσα στην απελπισία του δέχεται και ως μανιακός τζογαδόρος δεν αρκείται στη μία μόνο νίκη. Μαζί με τα χρήματα, δέχεται μία κάρτα, στην οποία αναγράφεται ένας αριθμός τηλεφώνου. Τότε ξεκινάει, το κανονικό «παιχνίδι». 456 παίκτες, όλοι με το ίδιο υπόβαθρο με τον πρωταγωνιστή, καλούνται να παίξουν παιχνίδια με έπαθλο ένα τεράστιο χρηματικό ποσό ύψους 45 δισ. γουόν, που θα τους λύσει όλα τους προβλήματα. Όμως, στο πρώτο παιχνίδι, τα πράγματα περιπλέκονται και οι παίκτες βρίσκονται αντιμέτωποι με κινδύνους, που απειλούν τη ζωή τους. Πρέπει λοιπόν, να επιλέξουν. Ή θα παίξουν και θα βγουν νικητές στα έξι συνολικά παιχνίδια ή θα αφήσουν την τελευταία τους πνοή σε έναν από τους γύρους.


Από τη στιγμή που ξεκινάει το παιχνίδι, είναι αναπόφευκτη η σύγκριση με το Hunger Games, το Maze Runner, ακόμα και το Battle Royale, γιατί οι παίκτες καλούνται για έξι μέρες να συμμετέχουν σε μια σειρά παραλλαγμένων παιδικών παιχνιδιών, έξι συνολικά, μέχρι να αναδειχτεί ο νικητής ή η νικήτρια των 45 δισεκατομμύρια γουόν. «Ήθελα να γράψω μια ιστορία που θα ήταν μια αλληγορία ή ένας μύθος για τη μοντέρνα καπιταλιστική κοινωνία, κάτι που να απεικονίζει τον ακραίο ανταγωνισμό, που είναι κάπως σαν τον ακραίο ανταγωνισμό της ζωής» λέει ο δημιουργός αυτού του αλλόκοτου θρίλερ, Hwang Dong-hyuk. Και το καταφέρνει. Η αλληγορία του σημείου χωρίς επιστροφή για όσους δανείστηκαν μεγάλα ποσά σε μία καπιταλιστική κοινωνία χωρίς έλεος και η κατάληξη που μπορεί να έχει κάποιος που έχει βουτηχτεί στα χρέη μοιάζει πολύ με τη συμμετοχή στο παιχνίδι. Το Squid Game είναι μια πραγματικά περίεργη, αλλόκοτη και βίαιη σειρά, στην οποία θα δεις τα παιδικά παιχνίδια με διαφορετικό μάτι και την αλλαγή στον άνθρωπο όταν βρίσκεται μπροστά σε διλήμματα επιβίωσης. Περισσότερο από κάθε άλλο, εκείνο που τραβά το ενδιαφέρον και σε κάνει να καταβροχθίζεις το ένα μετά το άλλο τα επεισόδια είναι η εξέλιξη των χαρακτήρων και των μεταξύ τους σχέσεων, οι διαρκώς ανατρεπόμενες συμμαχίες, ο παράγοντας της προδοσίας ή της απληστίας και τα πολλά, χωρίς όμως να γίνονται κουραστικά, twists.

Γενικότερα, όπως και στο «La casa de papel» η σειρά παίζει με την ιδανική κοινωνία και τον μεγάλο πόθο του ανθρώπου… το χρήμα. Η κορεάτικη κουλτούρα εισβάλλει στον δυτικό κόσμο για τα καλά και ίσως γι' αυτό να έχει καταφέρει να κάνει τόσο μεγάλο buzz η σειρά. Ό,τι σου πει κάποιος για τη σειρά είναι σούπερ σπόιλερ, συνεπώς θα πρέπει να παίξεις για να κερδίσεις αυτή τη θέαση.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;