Ghosting

Ζέλια Γρηγορίου Δημοσιεύθηκε 22.11.2021

Εξαφανίστηκε. Φιλενάδα τι εννοείς, εξαφανίστηκε ή τον εξαφάνισες; Εξαφανίστηκες;


Στο messenger και στο whatsapp εξαφανίζεις κάποιον κάνοντάς τον block. Στο google hangouts κάνοντας delete το conversation. Στο tinder κάνοντάς τον unmatch. Γίνεται αέρας. Η λέξη κουπανιστός στη φράση «αέρας κουπανιστός» γίνεται πλεονασμός. Κι εσύ νιώθεις κουπανισμένη από αυτό που αποκόπηκε χωρίς να έχει υπάρξει, παρά από αυτό που κάθισε πάνω σου χωρίς να το έχεις επιλέξει. Σαν να μην υπήρξε. Σαν να μην υπήρξες. Σαν να μην ξοδεύτηκες κάνοντας μαζί του chatting δύο μερόνυχτα. Σαν να μην έμεινες άυπνη ώς το πρωί περιμένοντας τι θα γράψει πίσω. Σαν να μεν επήες πρωί πρωί αναμαλλιασμένη με τη fleece ρόπα, με σκυλάκια της Δαλματίας, να πιάσεις γάλα που τον φούρνο, σε τροπικότητα σικκιμέ εν με κόφτει, τι νομίζετε, ττοππουζοκυπραίοι, επειδή στο τελευταίο μήνυμα σου είπε baby και σου έστειλε φωτογραφία του να κρατά ένα χαμηλόκωλο ποτήρι whisky tumbler, να ακουμπά μοναχικός σε ράγια βεράντας ξενοδοχείου, να έχει βούκκα ελαφριά αξύριστη και ύφος όπως ο Derek (Shepherd) όταν την πέφτει στη Meredith (Grey) στο Joe’s Bar: DEREK: Δεν θα ’πρεπε να με αγνοείς. MEREDITH: Γιατί όχι; DEREK: Διότι είμαι κάποιος που πρέπει να γνωρίσεις για να αγαπήσεις. MEREDITH: Αν σε γνωρίσω λοιπόν θα σε αγαπήσω; DEREK: Εννοείται. MEREDITH: Σαν να σου πολλοαρέσκει ο εαυτός σου; DEREK: Just-Απλά κρύβω τον πόνο μου. Ποια είναι η ιστορία σου;

Φιλενάδα, μα ο Όμορφος; Τζιείνος που του είπες την ιστορία της ζωής σου; Που έκατσες τζ’ είπες του ότι εν ηξέρεις ’κόμα πότε έχασες την παρθενιά σου τζιαι ότι ο πρώτος σου έρωτας ήταν ο Βάσος διότι είχε δόντια Μπαγκς Μπάνι τζ’ όταν τον έφκαλλε έξω ο μαθηματικός έλεε πάντα, «Εντάξει, κύριε, εν εντάξει έξω, πού να πάω να κάμνω αεροπλανούθκια;». Που του είπες ότι μια φορά ένας γκόμενος είπε σου ότι είσαι πουριτανή τζ’ εγύριζες τα βιβλιοπωλεία της Λευκωσίας ώσπου τζ’ ήβρες στη Μορφωτική το Ιουλιέττα Τόμος Ιδ του Ντε Σαντ τζιαι εδκιέβαζές το τζιαι εν σε συγκίνησε διότι εν είσιε foreplay; Φιλενάδα, μα ο πεζινάρης (συγνώμη που σου ’καμνα αστεία, ξέρεις, εγώ μόνο working class εκ πεποιθήσεως, βαρκούμαι τούτους τους ππαραλλήες μπίσνεσμαν, να μεν σου πω ανακατσιώ τους) που ’ταν να ’ρτει Κύπρο να βρει γραφεία για ξένη εταιρεία φυσικού αερίου τζ’ εγώ επερίπαιζα τζ’ έλεα Limni Resort Χαλκού Θείου τζιαι Σιελώνας στα Κρεβατάκια της Θάλασσας; Φιλενάδα, εν το πιστεύκω. Έστειλέ σου τζαι φωτογραφία με το μωρό, αγοράκι δέκα χρονών, έφυεν η bitch τζιαι άφηκέν τον, εν τζιαι κόφτει τις Σκανδιναβές, shared parenting λαλούν σου, πουκουππίζουν τον γάμο, θέλουν μερίδιο που τη σύνταξή σου, σηκώνουνται τζιαι φεύκουν. Έστειλές του τζιαι συ φωτογραφία το μωρό, είπε σου she is gorgeous like her mom, θα ’θελα να ξανακτίσω τη ζωή μου, δεν θέλω να κάνω άλλα παιδιά και δυο θα ’ταν για μας το ιδανικό, ήταν να σου στείλει εισιτήριο να πάτε να σου δείξει the cliffs στο Rügen όπου μεγάλωσε, εκεί που κάθονταν βασιλιάδες κι αγνάντευαν τη Βαλτική Θάλασσα, ενώ οι Κυπραίοι στέλνουν σου την Κυριακή έλα ποδά στης μάνας μου τζ’ έβαλα πάνω τη σούβλα. Φιλενάδα, εν τζιαι φαντάζομαι να του ’στειλες nudes, είπα σου μόνο crops, crops τζ’ όι φάτσα ή background εφημερίδες της ημέρας. Φιλενάδα, τι έγινε;

Scam. Ήταν scam. Όλα ψεύτικα. Οι φωτογραφίες, το gas company, το μωρό, το διαζύγιο, το Rügen, το ποτήρι, το you look gorgeous, το oban double matured distillers edition μέσα στο ποτήρι. Εσύ, τουλάχιστον, είσαι γειωμένη. Εντάξει, χασάπη σ’ ανεβάζω, σκρόφα σε κατεβάζω. Παρόλο που η ιστορία σου με τον Ιρακινό με συγκινεί. Έχει μια αυθεντικότητα. Μια επιστροφή στο real. Εσύ θωρείς τον άνθρωπο. Εντάξει, εγώ εν θα το έκαμνα, να πάω να κάτσω μόνη μου σε bar (μα τι bar; νυχτερινή καντίνα όπου πάει ο κάθε τρίτης επιλογής, τελοσπάντων, στα underground που πας), να με κοιτάζουν από πάνω μέχρι κάτω σαν πράμα. Τελικά δέθηκες μαζί του. Να φανταστείς, σε κέρδισε επειδή ήρθε, κάθισε δίπλα σου, σου ’γραψε στα αραβικά στο google translator και σου ’βγαλε «You are very beautiful woman» και στο background αναβόσβηνε στον πάγκο εκείνος ο μεταλλικός αλιγάτορας με πράσινο neon light. Mου ’xες πει ότι τον ένιωσες πριν εμφανιστεί, ένιωσες τη ματιά του να σε διαπερνά. Ακόμη και τα πατατάκια στο πιατάκι που έπιανες κάθε τόσο με τα ακροδάχτυλά σου και μασουλούσες για να δείχνεις πλήρους απασχόλησης, συγκεντρωμένη κι αυτάρκης, απέχτησαν μια άλλη βαρύτητα όταν τον ένιωσες να σε κοιτάζει. Σε διεκδίκησε. He claimed you. Εγώ δεν θα το ’κανα. Never on first date. Σου έγραψε: «Υου want me with spend night», το google translator έχει ένα built-in bias, έμεινες και τον κοίταζες κατάματα και του ’γραψες, «Are you going to be loving with me?», το google translator συμπαθεί τα αραβικά όταν είναι μόνο μια λέξη, σου απάντησε «Yes», ένιωσες τη γλύκα των Σουμέριων να σε αγκαλιάζει, του είπες ότι οι Αμερικάνοι πρέπει να επιστρέψουν όλες τις αρχαιότητες που έκλεψαν από το Μουσείο της Βαγδάτης. Δεν ήταν τόσο το σεξ, ήταν μετά, που γονάτισες πάνω του κι άρχισες να του τρίβεις την πλάτη, να του ξελύνεις την πλάτη, δουλεύει σε μια πλατφόρμα πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα και την Κύπρο δεν ξέρει να την προφέρει ή να τη βρίσκει στον χάρτη, εξάλλου όλη του η οικογένεια είναι πια στη Μελβούρνη. Οι πιο πολλοί κόμποι ήταν στην αριστερή ωμοπλάτη, η πιο μεγάλη ανακούφιση ψηλά στον αυχένα, είπες ότι τα μαλλιά του ήταν μεταξωτά, ότι σε έκανε μπάνιο πριν και μετά, ότι σου είπε είχε τρία χρόνια να κοιμηθεί με γυναίκα. «Ι Love you», σου είπε τη δεύτερη νύχτα κι εσύ του είπες σταμάτα να με βγάζεις φωτογραφίες, άρπαξες το τηλέφωνό του να το τσακίσεις, ενώ εκείνος φώναζε nicht, nicht, nicht. Tελικά έβγαλε μόνο μια φωτογραφία, την παλάμη του στα μαλλιά σου και την ίδια ώρα παρακολουθούσε live στο youtube αγώνα της Bayern. Δεν τον ρώτησες για τις δυο ουλές από σφαίρες στη δεξιά ωμοπλάτη, ούτε αν είναι κανονικός ή μετανάστης.

Εξαφανίστηκε. Τον πρόσβαλα. Του ’πα ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε προφυλακτικό κι εκείνος επέμενε «μα είμαι καθαρός». Είπα του την άλλη φορά θέλω να μου φέρεις ένα φκιόρο τζιαι έφερε μπισκότα και μπανάνες. Είπα του θέλω να με περπατήσεις έξω αγκαλιά, να με φιλήσεις σε ένα σταθμό τρένου, να πίνουμε και να φλερτάρουμε σε ένα bar. Είπε, θα πιούμε σπίτι. Όχι έξω. Δεν γίνεται έξω.

Είναι και κάτι άλλο. Τα σημάδια δεν ήταν από σφαίρες. Ήταν από boil. Boils. O ιατρικός όρος είναι Hidradenitis suppurativa. Εσωτερικές κύστες που όταν μολυνθούν σπάζουν και τρέχουν αιμώδες υγρό και πύο. Εν πολλά συχνό στις τριτοκοσμικές χώρες.

*Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστήμιο Κύπρου\

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Rotimi Fani-Kayode. Ο Rotimi Fani-Kayode γεννήθηκε στο Λάγκος της Νιγηρίας, ενώ μετακόμισε στην Αγγλία μετά το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου στη Νιγηρία το 1966. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Georgetown και στο Ινστιτούτο Pratt στις ΗΠΑ, προτού εγκατασταθεί μόνιμα στο Λονδίνο το 1983, όπου έζησε και εργάστηκε μέχρι τον θάνατό του στις 21 Δεκεμβρίου 1989.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;