Alexis Sunder

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 10.12.2021

Ποιος είσαι;


Είμαι ο Alexis Sunder, τραγουδοποιός και μουσικός από την Κύπρο. Γεννήθηκα στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεγάλωσα στην Λευκωσία και πέρασα την περασμένη δεκαετία κάτω από τους βροχερούς ουρανούς της Βόρειας Αγγλίας, του Παρισιού και των Βρυξελλών. Αυτές τις μέρες με βρίσκεις στην Κύπρο, όπου συμμετέχω σε διάφορες μουσικές δραστηριότητες σε συνεργασία με ταλαντούχους μουσικούς και καλλιτέχνες του νησιού.

Για τους πλείστους είμαι ένας μουσάτος μακρυμάλλης, για τους φίλους μια ανήσυχη ψυχή μονίμως σε overthinking mode.

Τι κάνεις;

Γράφω τραγούδια, προσφέροντας έτσι ένα κομμάτι του εαυτού μου στο σύμπαν με την ελπίδα πως αυτό θα αγγίξει κάποιον – οποιοδήποτε – μετατρέποντας τη σύνδεση σε κοινό βίωμα και επικοινωνία. Γράφω επειδή έχω ιστορίες να διηγηθώ, συναισθήματα να αναγνωρίσω, ένα κόσμο ολόκληρο να αντιληφθώ και συνανθρώπους με τους οποίους θέλω να συνδεθώ. Τραγουδώ, επίσης, διότι είναι ο πιο αυθόρμητος τρόπος διασκέδασης για μένα.

Το τελευταίο εξάμηνο ήταν αρκετά παραγωγικό. Τον Ιανουάριο κυκλοφορεί ο συλλογικός δίσκος του ‘Eurotoire’, ενός Ευρωπαϊκού προγράμματος που συμμετείχα, που υπό τη διεύθυνση των Δίσκων Λουβάνα, έφερε κοντά 15 ανερχόμενους τραγουδοποιούς, μουσικούς και παραγωγούς απ’ όλη την Ευρώπη για την συγγραφή 15 τραγουδιών. Τον περασμένο μήνα συμμετείχα στο δεύτερο Fengaros Reacts, ενώ ετοιμάζω τώρα το πρώτο μου προσωπικό δίσκο μικρού μήκους (EP) που θα κυκλοφορήσει το 2022 - με το πρώτο κομμάτι να κυκλοφορεί στις αρχές του Ιανουαρίου. Παράλληλα απολαμβάνω μουσικές νύχτες με την μπάντα μου σε διάφορες μουσικές σκηνές.

Τι θέλεις;

Θα ήθελα να συνεχίσω την εξερεύνηση της μουσικής συγγραφής και ερμηνείας ως μέσο σύνδεσης των ενσυνείδητων εντυπώσεων μου με τις υποσυνείδητες ανησυχίες μου, με στόχο τη δημιουργία ουσιώδους επικοινωνίας με το κοινό. Εξάλλου, τα τραγούδια μου είναι θέμα επικοινωνίας, αλληλοκατανόησης, εκτόνωσης και διασκέδασης. Θα ήθελα να συνδράμω με τον τρόπο μου στη μουσική, κοινωνική και πολιτιστική συζήτηση αυτού του τόπου και να βρω όσες πιο πολλές ευκαιρίες μπορώ για να επικοινωνήσω με το ακροατήριο και να μοιραστούμε μαζί μουσικές εμπειρίες.

-

Facebook: @alexisunder.music

Instagram: alexis_sunder

Φωτογραφία: © Silvio Rusmigo 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;