«Ένας Γέρος, μια θάλασσα» | Ιστορίες από τη Γάζα αποκτούν «φωνή» στο θεατρικό σανίδι

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 1.3.2024
Το έργο κάνει πρεμιέρα αύριο στο Flea theatre και ανεβαίνει για έξι παραστάσεις

Το θεατρικό έργο της Μαρίας Χρυσάνθου «Ένας Γέρος, μια θάλασσα», σε σκηνοθεσία Αλεξίας Παπαλαζάρου, κάνει πρεμιέρα αύριο Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024, στο Flea Theatre, στις 20.00. Το έργο, εμπνευσμένο από τον «Γέρο και τη Θάλασσα» του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, είναι βασισμένο σε πραγματικές ιστορίες ανθρώπων εγκλωβισμένων στη Γάζα.

«Μέσα από αυτές τις ιστορίες μπορεί ο καθένας να δει κι άλλες ιστορίες, άλλων ανθρώπων που ζουν επίσης στην απομόνωση, ξεχασμένοι. Κεντρικός χαρακτήρας της παράστασης είναι ο ψαράς, ο οποίος ζει στη Γάζα απομονωμένος και δεν μπορεί να ψαρέψει καθώς στη Γάζα υπάρχει ένας ναυτικός αποκλεισμός έξι ναυτικών μιλίων. Ο ψαράς αυτός είναι βασισμένος στο ψαρά του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, ο οποίος επίσης ήθελε να πιάσει ένα μεγάλο ψάρι και δεν μπορούσε. Γενικότερα ήθελα να δουλέψω με αληθινές, ανθρώπινες ιστορίες, γιατί θεωρώ ότι πολλές φορές μας συγκινούν περισσότερο οι λογοτεχνικές ιστορίες παρά οι πραγματικές ανθρώπινες. Μένουν περισσότερο στο μυαλό μας οι λογοτεχνικές ιστορίες» ανέφερε, σε παλαιότερη συνέντευξή της στον «Π», η συγγραφέας του έργου, Μαρία Χρυσάνθου.

Ταυτότητα παράστασης
Συγγραφέας: Μαρία Χρυσάνθου
Σκηνοθεσία: Αλεξία Παπαλαζάρου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Χρίστου

Παίζουν: Άννα Χριστοδουλίδου, Αντωνία Διοικητή, Γεωργία Χαραλάμπους, Ευδοκία Κακούτα, Λούκας Μιχάηλ, Μαρία Χρίστου, Μιχάλης Γεωργίου, Ραφαέλα Μιλτιάδους, Χρυστάλλα Τσουτσούκη.[Οι συντελεστές της παράστασης είναι από «Τα Θεατριά Εργαστήρια Αλεξίας Παπαλαζάρου».]

Πληροφορίες
«Ένας Γέρος, μια θάλασσα» | Θεατρικά εργαστήρια Αλεξίας Παπαλαζάρου

Πρεμιέρα: Σάββατο 2 Μαρτίου 2024, ώρα 20.00
Παραστάσεις:
Κυριακή & Δευτέρα 3-4 Μαρτίου 2024
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή & Δευτέρα 9-11 Μαρτίου 2024
Ώρα έναρξης: 20.00
Χώρος διεξαγωγής: Flea Theatre (Γιάννη Κορομία 2, Καϊμακλί)

Περισσότερες πληροφορίες & κρατήσεις στο: 99051519

4785574687251413 image

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία