«Εαρινή ισημερία» στην αισχύλου 83

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 15.3.2012

Ο χώρος τέχνης αισχύλου 83, στην ομώνυμη οδό στην εντός των τειχών Λευκωσία, παρουσιάζει την εικαστική συνάντηση «εαρινή ισημερία» από τις 21 Μαρτίου και μέχρι τις 4 Απριλίου.


Στην έκθεση συμμετέχουν οι Αθηνά Αντωνιάδου, Σύμης Σουκιούρογλου, Κυριακή Κώστα, Στέλιος Βότσης, Χαριτίνη Κυριάκου, Κυριάκος Καλλής, Άννι Δαμιανού, Στέφανος Καράμπαμπας, Λουίζα Καϊμάκη, Γλαύκος Κουμίδης και Κατερίνα Ατταλίδου.

«Η έκθεση αυτή έρχεται σε μια εποχή κρίσης και ανασφάλειας να υπενθυμίσει τους φυσικούς κύκλους της γης, τη δύναμή της και την ικανότητά της για αναγέννηση και δημιουργία.

Ο κάθε συμμετέχοντας συνδιαλέγεται με τη χρονική αυτή στιγμή που συμβολίζει το ξύπνημα του σπόρου. Οι δημιουργοί λειτουργούν ως σύγχρονοι σαμάνοι. Με το υλικό τους πλάθουν εικόνες και σχήματα που είναι βαθειά ριζωμένα στον τόπο.

Ο Σύμης Σουκιούρογλου έχει δουλέψει την τραχειά πέτρα του τόπου φτιάχνοντας πλάσματα που ξυπνούν και παρατηρούν τον κόσμο γύρω τους έχοντας επίγνωση του τί προηγήθηκε.

isimeria1


Πέτρινα γλυπτά του Σύμη Σουκιούρογλου.

Η Αθηνά Αντωνιάδου με ένα μεγάλο επιτοίχιο έργο ξεκινά από την επιφάνεια της γης για να αποτυπώσει την άνοδο της Περσεφόνης, ο Στέλιος Βότσης παρουσιάζει τη φύση ως γυναίκα που εκφέρει το λόγο της αγάπης, η Κυριακή Κώστα κεντά με κλωστές και υφάσματα τη σχέση του Άδη με τη Ζωή.

isimeria2


Έργο της Κυριακής Κώστα.

O Στέφανος Καράμπαμπας με λεπτό χιούμορ σε ένα έργο με δύο όψεις παρουσιάζει τη σχέση του λουλουδιάσματος της φύσης με τη σύγχρονη πραγματικότητα [αρχική φωτογραφία], η Κατερίνα Ατταλίδου ζωγραφίζει την έκρηξη της θηλυκότητας, ο Κυριάκος Καλλής με γλυπτά προερχόμενα από τελετουργικά της γης συνδιαλέγεται με τις χθόνιες δυνάμεις και παρουσιάζει τον ταύρο ως σύμβολο της σποράς, η Χαριτίνη Κυριάκου και η Άννι Δαμιανού παρουσιάζουν κολάζ που τοποθετούνται στη χρονική στιγμή της Άνοιξης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Έργο της Χαριτίνης Κυριάκου.

O Γλαύκος Κουμίδης λειτουργεί ως σύγχρονη πυθία και με ένα ιδεόγραμμα κάνει ένα καυστικό σχόλιο πάνω στην πραγματικότητα, η Λουίζα Καϊμάκη εικονογραφεί στιγμές του ανοιξιάτικου καθημερινού τελετουργικού».

+ Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου στις 19:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Απριλίου. Ώρες λειτουργίας Δευτέρα - Παρασκευή 17:00-20:00 και Σάββατο 10:00-13:00.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ