Πάρτε θέση στον καναπέ σας για το Φεστιβάλ Βενετίας!

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 23.8.2012

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα προβάλλει διαδικτυακά ταινίες που περιλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμά του.


Ακολουθώντας την πρακτική άλλων φεστιβάλ και με στόχο οι ταινίες να ταξιδέψουν σε όσο γίνεται μεγαλύτερο κοινό, η διοργάνωση έχει επιλέξει δέκα μεγάλου μήκους και δεκατρείς μικρού μήκους ταινίες από το τμήμα «Ορίζοντες», οι οποίες θα προβληθούν μέσω ειδικής ιστοσελίδας.





  • Με «εισιτήριο» 4 ευρώ και 20 σεντ






  • Προκρατήστε έγκαιρα μια από τις 500 θέσεις






  • Προβάλλεται για η νέα ταινία του μικρομηκά Γιώργου Ζώη






Με κόστος 4,20 ευρώ
Οι προβολές θα είναι προσβάσιμες με αντίτιμο το ποσό των τεσσάρων ευρώ και 20 σεντ για έκαστη μεγάλου μήκους ταινία ή για το ένα από τα δύο προγράμματα των μικρού μήκους ταινιών. Για κάθε προβολή, διατίθενται 500 «θέσεις». Κάθε ταινία θα είναι προσβάσιμη για 24 ώρες μετά τις 9 το βράδυ, την ημέρα προβολής της στη Βενετία.



Διαδικτυακά θα είναι διαθέσιμες οι εξής μεγάλου μήκους ταινίες:




  • 30 Αυγούστου:




The Tightrope, του Ιβάν ντε Ματέο (Γαλλία, Ιταλία): Ο σκηνοθέτης της ταινίας «The Beautiful People» (2009), στη νέα του ταινία παρουσιάζει την ιστορία του Τζούλιους, ο οποίος αναζητεί την ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά, στην οικογένεια και στα θέλω του.




  • 1η Σεπτεμβρίου:




Winter of discontent, του Ιμπραχίμ Ελ Μπατούτ (Αίγυπτος): Οι ιστορίες τριών χαρακτήρων διασταυρώνονται με φόντο την επανάσταση στην Αίγυπτο. Πρόκειται για την τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του Ελ Μπατούτ, ο οποίος ξεχωρίζει κυρίως για τα ντοκιμαντέρ του.




  • 2 Σεπτεμβρίου:




Boxing Day του Μπέρναρντ Ρόουζ (Μ. Βρετανία, ΗΠΑ): Ο σκηνοθέτης της διάσημης ταινίας τρόμου Candyman (1992), μεταφέρει στην οθόνη διασκευασμένη τη νουβέλα του Λέων Τολστόι «Αφέντης και Δούλος». Η ταινία είναι από τις πολυαναμενόμενες του φεστιβάλ.


Low Tide του Ρομπέρτο Μινερβίνι (ΗΠΑ, Ιταλία, Βέλγιο): Ένα 12χρονο αγόρι και μια μονογονική μητέρα ζουν παράλληλες ζωές.




  • 3 Σεπτεμβρίου:




Leones, του Τζάσμιν Λόπεζ (Αργεντινή, Γαλλία, Ολλανδία): Μια ταινία τρόμου για μια παρέα που μοιάζει να είναι σε διακοπές στο δάσος, όμως κάτι πάει στραβά.




  • 4 Σεπτεμβρίου:




The Cutoff Man του Ιντάν Χουμπέλ (Ισραήλ): Η δουλειά του Γκάμπι είναι να κόβει το νερό σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν τον λογαριασμό. Πρόκειται για την πρώτη ταινία του Χουμπέλ έπειτα από δύο πολυβραβευμένες ταινίες μικρού μήκους σε διεθνή φεστιβάλ.




  • 5 Σεπτεμβρίου:




Interval, του Λεονάρντο ντι Κονστάντζο (Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία): Ο Λεονάρντο ντι Κονστάντζο παρουσιάζει τη σχέση μιας 16χρονης γεμάτης αυτοπεποίθηση και ενός ντροπαλού αγοριού, καθώς περνά από την έχθρα στον συμβιβασμό και στη φιλία.




  • 6 Σεπτεμβρίου:




Bellas Mariposas, του Σαλβατόρε Μερέου (Ιταλία): Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Σέρτζιο Ατζένι, αυτή η ταινία αφηγείται την παράλληλη ιστορία δύο έφηβων κοριτσιών σε μια φημισμένη περιοχή και δύο εφήβων στο περιθώριο της ζωής της υπαίθρου.


Yema, της Ντζαμίλα Σαχράουι (Αλγερία, Γαλλία): Η σκηνοθέτιδα πρωταγωνιστεί στην ταινία της ως μια μητέρα που μετά τον θάνατο του γιου της, τον οποίο φαίνεται πως σκότωσε ο ίδιος ο αδελφός του, προσπαθεί να έχει μια κανονική ζωή σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι στην επαρχία.




  • 7 Σεπτεμβρίου:




Me too, του Αλεξέι Μπαλαμπάνοφ (Ρωσία): <+Text_Normal>Η ομάδα τεσσάρων ατόμων οδηγεί σε έναν έρημο δρόμο σε αναζήτηση ενός πύργου «της ευτυχίας», ανάμεσα στην Αγία Πετρούπολη και την πόλη Ούγκλιχ. Ο Αλεξέι Μπαλαμπάνοφ θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους σκηνοθέτες στη Ρωσία, έχοντας παρουσιάσει ξανά τις ταινίες του στα Φεστιβάλ της Βενετίας και των Καννών.


Και η ελληνική ταινία του Γιώργου Ζώη


Ανάμεσα στις 13 μικρού μήκους ταινίες που θα προβληθούν διαδικτυακά βρίσκεται και εκείνη του Έλληνα μικρομηκά Γιώργου Ζώη με τίτλο «Τίτλοι Τέλους». Επτά ταινίες θα προβληθούν στις 6 Σεπτεμβρίου και θα ακολουθήσουν άλλες έξι στις 7 Σεπτεμβρίου, ανάμεσα στις οποίες και αυτή του Γ. Ζώη.


+ Προκρατήστε τις θέσεις σας στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ, www.labiennale.org. Το φεστιβάλ ξεκινά στις 28 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου.


ΠΗΓΗ: ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ