Ένας ολόκληρος θησαυρός εργων τέχνης η τιμή εκτίμησης των οποίων αγγίζει το ένα δισ. ευρώ, εντοπίστηκε σε διαμέρισμα του Μονάχου, όπως αποκαλύπτει το περιοδικό Focus.
Πρόκειται για έργα που φέρουν τις υπογραφές των Πικάσο, Ματίς, Ρενουάρ, Κλέε και Μαξ Λίμπερμαν μεταξύ άλλων και τα οποία κατασχέθηκαν από τους ναζί τα έτη 1933-45, επειδή κρίθηκαν ως «μη-γερμανικά» ή αποτελούσαν εβραϊκή τέχνη.
O θησαυρός ανακαλύφθηκε τυχαία το 2011, όταν οι Αρχές του Μονάχου έσπευσαν στο συγκεκριμένο διαμέρισμα για να ερευνήσουν τα οικονομικά του Κορνέλιους Γκούλιτ, ο οποίος ήταν γιος συλλέκτη και ζούσε στην απομόνωση. Η είδηση δεν έγινε έκτοτε γνωστή γιατί η πληροφορία κρίθηκε μη δημοσιεύσιμη.
Σε αυτή την πολυκατοικία βρίσκεται το διαμέρισμα όπου εντοπίστηκαν τα έργα.

Ο Κορνέλιους Γκούλιτ πωλούσε περιστασιακά πίνακες για να ζει και οι Αρχές τον χαρακτήρισαν «τον άνθρωπο που δεν υπήρχε». Δεν είχε κοινωνικές ασφαλίσεις, ούτε ασφάλεια υγείας, δεν δούλεψε ποτέ στη ζωή του και έβγαζε τα προς το ζην πουλώντας πίνακες.
Οι Αρχές είχαν ένταλμα να ψάξουν το διαμέρισμα, καθώς το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν ύποπτο για φοροδιαφυγή.
