Κίρστεν Ντανστ, Βίγκο Μόρτενσεν και ο Μωάμεθ... μαζί στην Ακρόπολη

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 20.9.2012

Είπε τελικά το «ναι» το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, στο αίτημα για τα γυρίσματα τριών ταινιών στην Ακρόπολη.


Πρόκειται για την ταινία «Δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου» όπου θα πρωταγωνιστούν η Κίρστεν Ντανστ και ο Βίγκο Μόρτενσεν, την ταινία «Η κοιλάδα των Ρόδων» του Νίκου Παναγιωτόπουλου και για ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή του Μωάμεθ Β', για το οποίο ζήτησε άδεια για γυρίσματα στην Ακρόπολη η τουρκική κρατική τηλεόραση ΤRT.


Το ντοκιμαντέρ θα γυριστεί άμεσα [εντός Σεπτεμβρίου] στους αρχαιολογικούς πεζόδρομους Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αποστόλου Παύλου και Αδριανού αλλά και στο Φετιχιέ Τζαμί της Ρωμαϊκής Αγοράς.


Πρόκειται για χώρους οι οποίοι θα απεικονίζουν την επίσκεψη του Μωάμεθ Β' στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1458. Σύμφωνα με ιστορικούς, η επίσκεψη ήταν καταλυτική για τον Μωάμεθ, καθώς επηρεάστηκε από το κάλλος και την αρχαία δόξα της πόλης.


Στην Ακρόπολη και στη Ρωμαϊκή Αγορά, εξάλλου, θα βρίσκονται από τις 14 και μέχρι τις 17 Οκτωβρίου ο Βίγκο Μόρτενσεν και η Κίρστεν Ντανστ για τα γυρίσματα του θρίλερ «Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου».


viggo


Tο γνωστό έργο της Πατρίσια Χάισμιθ σκηνοθετεί ο Χοσεϊν Αμινί, σκηνοθέτης του εξαιρετικού «Drive» αλλά και του σκοτεινού «Snow White and the Huntsman». 


Γυρίσματα για το θρίλερ θα γίνουν και στην Κνωσό.


Άδεια για γυρίσματα στην Ακρόπολη εξασφάλισε και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος για την νέα του ταινία, «Η κοιλάδα των Ρόδων».


PANAGIOTOPOULOS


Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στην Ακρόπολη και περιμετρικά της Ρωμαϊκής Αγοράς στις 5 Οκτωβρίου.


Το σενάριο της ταινίας του Νίκου Παναγιωτόπουλου βασίζεται στο βιβλίο του Ελβετού φιλέλληνα Πάουλ Αμαντέους Ντήναχ και αναφέρεται στο έτος 3906 μ.Χ. και στην πνευματική πρωτεύουσα του κόσμου, η οποία βρίσκεται σε κάποια περιοχή της Μεσογείου. Κάτοικοί της είναι μόνο εξαιρετικά προικισμένοι πνευματικά άνθρωποι.


ΠΗΓΕΣ: ΑΜΠΕ | ΤΟ ΒΗΜΑ


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ