Απεβίωσε στα 92 του χρόνια ο Στυλιανός Αλεξίου, Κρητικός αρχαιολόγος, φιλόλογος, εκδότης κειμένων και πανεπιστημιακός δάσκαλος, επίτιμος διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου από το 1998.
Ο Στυλιανός Αλεξίου πέθανε το απόγευμα της Τρίτης 12 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης έπειτα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.
Σε ανακοίνωση των εκδόσεων Κίχλη απ' όπου κυκλοφορεί αυτές τις μέρες η επανέκδοση του έργου «Ο Κρητικός» του Σολωμού με Επίμετρο και σημειώσεις του Στυλιανού Αλεξίου, αναφέρεται:
«Με ιδιαίτερη θλίψη σας ανακοινώνουμε ότι χθες στις 4 το απόγευμα έφυγε από τη ζωή ο ακριβός μας δάσκαλος Στυλιανός Αλεξίου (1921 - 12.11.2013). Το κενό για την πνευματική ζωή του τόπου μας είναι δυσαναπλήρωτο.
Το σημαντικότατο έργο του, εκτός από την προφανή επιστημονική του αξία, έχει συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση της ταυτότητας και των ιεραρχήσεων της νεοελληνικής παιδείας. Για όσους είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε μαζί του θα μείνει αξέχαστος ως φωτεινό παράδειγμα επιστημονικού και ανθρώπινου ήθους».