Θέατρο, μουσική και άλλες δράσεις από το Ισραήλ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 4.5.2015

Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, στο οποίο αντανακλάται το μωσαϊκό των πολιτισμών που συναντά κανείς στο Ισραήλ, παρουσίασε ο πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο Μιχαέλ Χαράρι.


«Είναι ένας ιδανικός τρόπος για να γνωρίσει κανείς μια χώρα εκ των έσω», σημείωσε ο κ. Χαράρι, δείχνοντας για άλλη μια φορά πόσο πιστός θαυμαστής των τεχνών είναι.


Η ισραηλινή πρεσβεία ετοίμασε και παρουσιάζει μέχρι και τον Ιούλιο μια σειρά από εκδηλώσεις στους τομείς της μουσικής, του θεάτρου και της λογοτεχνίας, συχνά σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς, ιδρύματα και οργανισμούς στη χώρα μας.


Το πρόγραμμα


ANOTHER_FACE



  • Για τον Μάιο, το πρόγραμμα επιφυλάσσει δύο θεατρικές παραστάσεις, στις 5 και 6 του μήνα, οι οποίες θα δοθούν στο Θέατρο ΘΟΚ και στο Ριάλτο αντίστοιχα, με το έργο Another Face: πρόκειται για το ταξίδι χωρισμού ενός ζευγαριού, μέσα από το οποίο επανεξετάζουν την παρέκκλιση της σχέσης τους. Το έργο είναι βασισμένο σε μια ιστορία του Νομπελίστα Ισραηλινού συγγραφέα Σμουέλ Γιόζεφ  Άγκνον.




RONY_OREN





  • ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ: Στις 14 Μαΐου, ο animator Ρόνι Ορεν, ο οποίος κατασκευάζει φιγούρες από πλαστελίνη, θα δώσει μια διάλεξη στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία. Στον ίδιο χώρο θα δώσει ένα εργαστήρι στις 15 Μαΐου επιδεικνύοντας τον απλό τρόπο με τον οποίο δημιουργεί τις φιγούρες του.




AMIKAM_TOREN





  • Στις 26 Μαΐου θα ανοίξει στη νεοσύστατη γκαλερί Art Seen στη Λευκωσία έκθεση τέχνης από τον γεννημένο στην Ιερουσαλήμ και τώρα στο Λονδίνο καλλιτέχνη Αμίκαμ Τόρεν. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 27 Ιουνίου.




YOSSI_SASSI





  • Στις 27 Μαΐου θα βρίσκεται στην Κύπρο ο διεθνούς φήμης μουσικός Γιόσι Σάσι, ένας πρωτοπόρος της ισραηλινής ροκ, ο οποίος θα μεταφέρει σε μια διάλεξή του στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο το πάθος και την έμπνευσή του. Θα παρουσιάσει, επίσης, τη μουσική του στις 28 Μαΐου.






  • Στις 9 Ιουνίου θα δώσει διάλεξη στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο η Λάουρα Ακίβα, διευθύντρια των υπηρεσιών για άτομα με ειδικές ανάγκες στις Κοινωνικές Υπηρεσίες Ευημερίας και Υγείας στο Τελ Αβιβ, εστιάζοντας στο δικαίωμα όλων να έχουν επαφή με κάθε είδους τέχνη ως εργαλεία ενδυνάμωσης.




ADI_ALTSHULER




  • Μια διάλεξη στον ίδιο χώρο θα δώσει στις 18 Ιουνίου και η Άντι Αλτσούλερ, ιδρύτρια του Krembo Wings, μιας οργάνωσης νεολαίας για την οικοδόμηση σχέσεων μεταξύ των παιδιών με ειδικές ανάγκες και των άλλων συνομήλικών τους.




HAVIVA_PEDAYA




  • Στις 23 Ιουνίου, η φιλόσοφος Χαβίβα Πεντάγια θα δώσει διάλεξη στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Point στη Λευκωσία σχετικά με τη «Γεωγραφία των πολιτισμών» και όσα μπορεί να μας διδάξει.






  • HANOCH_PIVEN
    PIVEN
    PIVEN2
    Στις 25 και 26 Ιουνίου, ο καλλιτέχνης και εικονογράφος Χανόχ Πίβεν θα δώσει μια διάλεξη και ένα εργαστήρι αντίστοιχα, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, σχετικά με τους εναλλακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να δούμε τον κόσμο γύρω μας.






  • LELA
    Την 1η Ιουλίου, η Ισραηλινή -με καταγωγή από την Αιθιοπία- Ντέγκε Φέντερ θα δώσει μια παράσταση μουσικής και χορού στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Point, στη Λευκωσία.






  • Στις 7 Ιουλίου θα προβληθεί στην Παλιά Αγορά της Παλλουριώτισσας ένα 30λεπτο ντοκιμαντέρ που ετοίμασε η δημοσιογράφος Ελένη Ξένου, στο οποίο Ισραηλινοί και Κύπριοι συγγραφείς εκφράζουν τις απόψεις τους για τη ζωή, την έμπνευση και τη δημιουργία. Θα ακολουθήσει συζήτηση. Η ίδια εκδήλωση θα επαναληφθεί στις 8 Ιουλίου στη Στέγη Χορού στη Λεμεσό.




ELECTRA





  • Τέλος, από το Θέατρο Cameri -το Δημοτικό Θέατρο του Τελ Αβίβ- θα δούμε το αρχαίο δράμα «Ηλέκτρα», του Σοφοκλή, στις 28 και 30 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Πάφου και στο Αμφιθέατρο Σκαλί Αγλαντζιάς αντίστοιχα, στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος.




  • Συνεχίζεται, στο μεταξύ, η έκθεση Recurrence: Rituals, Place and History στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία Ίδρυμα Πιερίδη με έργα σύγχρονης τέχνης Ισραηλινών καλλιτεχνών [αρχική φωτογραφία]



Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ