«Αρχέτυπα» στην Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 11.5.2015

Ο χορευτής και χορογράφος Χάρης Κούσιος παρουσιάζει το νέο του έργο με τίτλο ARCHETYPA στις 26 Μαΐου 2015 στην Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ.


Πρόκειται για μια παραγωγή η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του επιχορηγημένου από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες προγράμματος για τον χορό, «Τερψιχόρη».


Ο Χάρης Κούσιος, ο οποίος ξεκίνησε να δημιουργεί δική του χορογραφική δουλειά και video-dance έργα σε ηλικία 22 ετών, στο νέο του έργο διερευνά την αλληλεπίδραση σώματος, τεχνολογίας και πρωτογενών υλικών.


Μέσα από την ομαδικότητα και τη μοναδικότητα, τα σώματα ανακαλούν επί σκηνής σχήματα γνώριμα και ίσως ξεχασμένα. Πέντε χορευτές δημιουργούν αρχετυπικές εικόνες, αγγίζουν τις κοινές μνήμες της ανθρωπότητας. Το μυθικό και το ανθρώπινο συνομιλούν στη γλώσσα των θεατρικών συμβάσεων.  
HARRY_KOUSHIOS_ARCHETYPA


Έργα του Κούσιου, ο οποίος σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα φεστιβάλ ανά την Ευρώπη. Στις δουλειές του εντάσσει ποικίλες μορφές τέχνης, εικαστικές και παραστατικές.



Συντελεστές


Χορογραφία: Χάρης Κούσιος


Δραματουργία: Φωτεινή Μιχελή


Βοηθός χορογράφου: Μίνα Λαμπροπούλου


Σχεδιασμός ήχου: Χρίστος Κυριακούλλης


Μουσική: Χρίστος Κυριακούλλης, Henry Purcell


Σχεδιασμός φωτισμού: Alexandar Jotovic


Σχεδιασμός κοστουμιών: AlexanderCara


Σχεδιασμός προγράμματος /αφίσας: Δημήτρης Πολίτης


Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μηνά


Υπεύθυνος παραγωγής: Γιάγκος Χατζηγιάννης


Χορεύουν: Κώστας Χρυσαφίδης, Μιχαήλ Κριεμπάρδης, Νώντας Δαμόπουλος, Περικλής Σκορδίλης, Ryan Lange


HARRY_KOUSHIOS_ARCHETYPA2

+ Στις 26 Μαΐου 2015 στην Κεντρική Σκηνή Θ.Ο.Κ στις 21:00. Εισιτήρια προς 12 ευρώ. Πληροφορίες τηλ. 9951791 και www.harrykoushos.com Εισιτήρια τηλ. 77772717



+ Παράλληλη εκδήλωση στις 30 Μαΐου 2015 στη Στέγη Χορού Λευκωσίας όπου ο Χάρης Κούσιος θα δώσει ένα τρίωρο σεμινάριο [14:30-17:30] το οποίο θα απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες των παραστατικών τεχνών. Για συμμετοχές, επικοινωνία: harrykoushos@hotmail.com






Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ