Εγκαινιάστηκε η διεθνής έκθεση It's the political economy, stupid

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 12.11.2014

Γέμισε από φιλότεχνους και ενεργούς πολίτες το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου η πρώην γκαλερί Penindaplinena στη Λεμεσό, η οποία αποτελεί εδώ και λίγες βδομάδες το Κέντρο Τεχνών NeMe.


Ο πολιτιστικός οργανισμός με έδρα την Λεμεσό εγκαινίασε τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου τον νέο του χώρο με την διεθνή έκθεση «It's the political economy stupid», σε επιμέλεια των Oliver Ressler και Gregory Sholette που έδωσαν το «παρών» τους.


Στην έκθεση, η πλειοψηφία των έργων της οποίας είναι βίντεο, ο Ντρεντ Σκοτ καίει λεφτά στη γειτονιά του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης κι ας είναι παράνομο [όπως και στην Κύπρο], η ομάδα flo6x8 κάνει ένα flashmob μέσα σε τράπεζα, o Μάριος Θεοφιλίδης σχηματίζει την ελληνική σημαία με πιστωτικές κάρτες της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, η Σουζάνα Φιαλά παραμένει άφωνη μπροστά στις κοινωνικές αναταράξεις.


Τα βλέμματα, πάντως, συγκεντρώθηκαν στο ομοίωμα δεμένου προβάτου στο κέντρο της γκαλερί, με μια ξυριστική μηχανή δίπλα του.


political_economy1
political_economy2
political_economy3

Στην έκθεση συμμετέχουν επίσης ο Παύλος Βρυωνίδης με σειρά φωτογραφιών και οι Filippo Berta, Christopher Christou, Noel Douglas, Libia Castro & Οlafur Οlafsson, Paolo Cirio, Yevgeniy Fiks / Olga Kopenkina / Alexandra Lerman, Field Work, Melanie Gilligan, Institute for Wishful Thinking, Jan Peter Hammer, Alicia Herrero, Sherry Millner & Ernie Larsen, Zanny Begg & Oliver Ressler, Isa Rosenberger και Dread Scott.


Των εγκαινίων προηγήθηκε Ημερίδα στο αμφιθέατρο Πεύκιος Γεωργιάδης, του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, με τη συμμετοχή των Gregory Sholette, καλλιτέχνη και συγγραφέα, Oliver Ressler, καλλιτέχνη και κινηματογραφιστή, Αρετής Λεοπούλου, ιστορικού τέχνης και επιμελήτριας, Αντρέα Παναγιώτου, καθηγητή κοινωνικών επιστημών, επικοινωνίας και πολιτιστικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Frederick και Noel Douglas, καλλιτέχνη, σχεδιαστή, ακτιβιστή, εκπαιδευτικού, συγγραφέα και μουσικού. Ρόλο συντονιστή είχε ο καθηγητής Αντώνης Δανός.


political_economy4
political_economy5
political_economy9
political_economy7
political_economy8

+ Η έκθεση θα παραμείνει στο Κέντρο Τεχνών NeMe (γωνία Ελλάδος και Ενώσεως, απέναντι από την Καθολική της Λεμεσού) μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου. Ώρες λειτουργίας Τρίτη – Παρασκευή 17:00-21:00 και Σάββατο 10:00-13:00.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ©ΠΑΥΛΟΣ ΒΡΥΩΝΙΔΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ