Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2015 | υποβολή ταινιών

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 18.11.2014

Αιτήσεις συμμετοχής για το διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες - Κύπρος 2015» δέχονται οι διοργανωτές του, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο.


Η κορυφαία κινηματογραφική διοργάνωση στο νησί θα πραγματοποιηθεί από τις 17 Απριλίου μέχρι και τις 26 Απριλίου 2015 σε Λευκωσία και Λεμεσό.


Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015.


 Το φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται φέτος για 13η φορά, διαθέτει για πέμπτη συνεχή χρονιά ξεχωριστό διαγωνιστικό τμήμα “Glocal Images”, στο οποίο θα  μπορούν να συμμετάσχουν κυπριακές και διεθνείς ταινίες μυθοπλασίας.


Η επιλογή των ταινιών στο διαγωνιστικό τμήμα γίνεται από την τριμελή καλλιτεχνική επιτροπή του φεστιβάλ, η οποία φέτος απαρτίζεται από νέα μέλη.


Ο δρ Κώστας Κωσταντινίδης, Ακαδημαϊκός, παραμένει στην επιτροπή.


Στη θέση των Άδωνι Φλωρίδη και Κωνσταντίνου Σαρκά, αναλαμβάνουν η σκηνοθέτιδα και παραγωγός Τώνια Μισιαλή και η επίσης σκηνοθέτιδα και παραγωγός Στελάνα Κλήρη.


Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος» δεν έχει μόνο ως στόχο να διευρύνει τους ορίζοντές του εντός των γεωγραφικών συνόρων του, αλλά και να προσελκύσει τη διεθνή κινηματογραφική βιομηχανία και το διεθνές κοινό, καθιστώντας το, με τον τρόπο αυτό, κομβικό σημείο συνάντησης των τριών ηπείρων που περιβάλλουν το νησί.


Το διεθνές διαγωνιστικό τμήμα “Glocal Images” φιλοξενεί ταινίες που αναδεικνύουν τους χρωματισμούς μιας τοπικής κουλτούρας και που προσεγγίζουν με καινοτόμο τρόπο θέματα τα οποία ενδιαφέρουν την παγκόσμια γνώμη.


Η βράβευση των ταινιών που θα υποβληθούν στο διαγωνιστικό τμήμα του φετινού φεστιβάλ, θα ανατεθεί σε διεθνή Κριτική Επιτροπή τα ονόματα της οποίας θα ανακοινωθούν στη συνέχεια. Οι κατηγορίες βραβείων θα είναι οι εξής:




  • Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Glocal Images, συνοδευόμενο από το ποσό των €6,000




  • Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής Glocal Images, συνοδευόμενο από το ποσό των €3,000




  • Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας Glocal Images, συνοδευόμενο από το ποσό των €1,000




Με την αναβάθμιση του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος ταινιών μυθοπλασίας στο φεστιβάλ, αναμένεται μια συναρπαστική επετειακή χρονιά που ευελπιστεί να ανακαλύψει νέα ταλέντα και νέες ιστορίες από όλο τον κόσμο.


Για λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους και κανονισμούς και την αίτηση συμμετοχής κάντε κλικ εδώ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ