Παράθυρο logo
Έκθεση της Marysia Gacek "Same Goals"
Δημοσιεύθηκε 01.09.2015 13:46
Έκθεση της Marysia Gacek "Same Goals"

Εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση της Marysia Gacek με τίτλο Same Goals την Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου στον χώρο τέχνης Νεωτερισμοί Τουμάζου.


Η καλλιτέχνις, γνωστή για το συμβολικό στοιχείο που προσδίδει στα έργα της, χρησιμοποιεί σαν εργαλεία τη μνήμη και κάποιες αινιγματικές πολιτισμικές αναφορές που ενισχύουν τις ισχύουσες πτυχές του τετριμμένου. Η Gacek εντάσσει στη δουλειά της μια γκάμα από τεχνικές, όπως ζωγραφική, πηλό, ύφασμα, βίντεο. Έχοντας ως αφετηρία έναν τόπο, μια εικόνα, μια συγκεκριμένη ανάμνηση ή ένα αντικείμενο, δημιουργεί δομές και αφηγήσεις χρησιμοποιώντας ένα προσωπικό είδος συμβολισμόυ και διαφορετικά μέσα αναπαράστασης.


Σε αυτή της την έκθεση η Gacek θα παρουσιάσει μια ενότητα γλυπτών και συνόλων, μέρος των οποίων αντανακλούν στοιχεία που η καλλιτέχνης αποκόμισε από την παραμονή της στο νησί.


Η Gacek γεννήθηκε το 1986 στο Nowy Targ της Πολωνίας. Έχει ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό της στη Σχολή Καλών Τεχνών της Γλασκόβης. Το 2014 βραβεύτηκε με το «Graduate Fellowship» που απονέμεται κάθε χρόνο από το Glasgow Sculpture Studios. Είναι συνιδρύτρια του εκδοτικού imprint MARIA† editions. Ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη.


+ Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 3 Σεπτεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου. Ο χώρος τέχνης Νεωτερισμοί Τουμάζου βρίσκεται στην οδό Αισχύλου 69Α στη Λευκωσία και παραμένει ανοικτός Πέμπτη-Σάββατο (16.00-20.00) ή με ραντεβού. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο +35799766004.