The Wonderland Project / The Shoe Factory

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 6.11.2015

Με αφορμή τη φετινή 150η επέτειο από την έκδοση του μυθιστορήματος του Λιούις Κάρολ, Οι Περιπέτειες της Αλίκης στη χώρα των Θαυμάτων, παρουσιάζεται την Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου στο The Shoe Factory στη Λευκωσία το ΠΡΟΤΖΕΚΤ WONDERLAND.


Το μυθιστόρημα, το οποίο αποτελείται από 12 κεφάλαια και ένα προοιμιακό ποίημα, θεωρείται σήμερα ένα από τα σπουδαιότερα αριστουργήματα της παιδικής λογοτεχνίας. Το ΠΡΟΤΖΕΚΤ WONDERLAND ανέθεσε αρχικά σε 13 διεθνούς φήμης συνθέτες τη δημιουργία μουσικής για κάθε ένα από τα κεφάλαια του βιβλίου. Εν συνεχεία, το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος σε συνεργασία με το International Motion Festival Cyprus προκήρυξαν "πρόσκληση υποβολής νέων έργων", και από τις 127 συνολικά αιτήσεις που έλαβαν, έδωσαν την ευκαιρία σε 13 ομάδες σκηνοθετών από όλο τον κόσμο να δημιουργήσουν ταινίες, ανταποκρινόμενες στο κάθε κεφάλαιο και τη μουσική του. Το συνολικό αποτέλεσμα του ΠΡΟΤΖΕΚΤ WONDERLAND είναι ποικίλο και εξαιρετικά ενδιαφέρον, και προσφέρει ένα εντυπωσιακό πάντρεμα ταινίας και μουσικής!


Η παγκόσμια πρεμιέρα του Wonderland, με προβολή των 13 μικρού-μήκους ταινιών και ζωντανή εκτέλεση της μουσικής από τους Ashley Wass (πιάνο) και Matthew Trusler (βιολί), θα πραγματοποιηθεί στο The Shoe Factory στη Λευκωσία.


AshleyWass-e1362309443151


matthew-trusler-violinist-1433931405-article-0

Οι ταινίες και η μουσική του Wonderland θα κυκλοφορήσουν σε CD & DVD από την εταιρία Orchid Classics του Ηνωμένου Βασιλείου, τον Μάρτιο του 2016. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο Lenny Trusler Children’s Foundation – ένα ίδρυμα αφιερωμένο στην ανακούφιση παιδιών από σοβαρές ασθένειες. Το Wonderland είναι το πρώτο πρότζεκτ μιας νέας πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος που στόχο έχει τη δημιουργία ταινιών και μουσικών συνθέσεων που θα βασίζονται σε παιδική λογοτεχνία.


ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ:


ΕΙΣΑΓΩΓΗ - ΠΟΙΗΜΑ
Ταινία: Emy Bulloch / Ελλάδα
Μουσική: Sally Beamish


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 – ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΕΛΟΤΡΥΠΑ
Ταινία: Δήμητρα Εγγλέζου & Γιάννα Χριστοφόρου / Κύπρος
Μουσική: Roxanna Panufnik


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 – Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ
Ταινία: Dana Dal Bo / Καναδάς
Μουσική: Mark-Anthony Turnage


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3– ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΟΥΡΑ
Ταινία: Georgi Krastev / Βουλγαρία
Μουσική: Stuart MacRae


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 – ΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΜΠΙΛ
Ταινία: SWOON / Βέλγιο
Μουσική: Poul Ruders


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 – ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΜΠΙΑ
Ταινία: Ανδρέας Ρωσσίδης / Κύπρος, Κατερίνα Παντέλα / Κύπρος, Magnus Kråvik / Ιρλανδία, Narissa Schander / Νορβηγία
Μουσική: Howard Blake


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 – ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ
Ταινία: Karin Crighton & Lavinia Roberts / Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Μουσική: Carl Davis


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 – ΕΝΑ ΤΡΕΛΟ ΤΡΕΛΟ ΤΣΑΙ
Ταινία: Sando Reyman / Πολωνία
Μουσική: Stephen Hough


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 – ΜΙΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΚΡΟΚΕ ΜΕ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ
Ταινία: Μάικ Κωνσταντίνου, Ηρακλής Ιωάννου, Γεωργία Νικολάου, Φανουρία Παναγιώτου, Ειρήνη Παντέλα / Κύπρος
Μουσική: Richard Dubugnon


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9 – Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΧΕΛΩΝΑΣ
Ταινία: Pedro Murteira / Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Μουσική: Ilya Gringolts


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10 – ΟΙ ΑΣΤΑΚΟΚΑΝΤΡΙΛΙΕΣ
Ταινία: Katerina Troshikhina / Ρωσία
Μουσική: Colin Matthews


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11 – ΠΟΙΟΣ ΕΚΛΕΨΕ ΤΙΣ ΤΑΡΤΕΣ;
Ταινία: William Davies / Ηνωμένο Βασίλειο
Μουσική: Gwilym Simcock


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12 – Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΑΛΙΚΗΣ
Ταινία: Sara Shabani / Ιράν
Μουσική: Augusta Read Thomas


+ Το The Wonderland Project θα παρουσιαστεί την Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου στο The Shoe Factory (οδός Ερμού 304, Παλιά Λευκωσία). Ώρα έναρξης της εκδήλωσης στις 8.30 μ.μ. Εισιτήρια προς 15 και 10 ευρώ διατίθενται ήδη από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος www.pharosartsfoundation.org ή στο τηλέφωνο 96669003 (Δευ-Παρ 10:00-15:00). Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 22663871 και την ιστοσελίδα του Ιδρύματος.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ