Φίλοι της Λευκωσίας: «Το Δημοτικό Θέατρο να παραμείνει εστία θεατρικής παιδείας»

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 25.1.2017

Ανακοίνωση σχετικά με το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη για επέκταση της Βουλής των Αντιπροσώπων εξέδωσε ο σύνδεσμος «Φίλοι της Λευκωσίας».


Η ανακοίνωση έχει τίτλο «Το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας έχει τη δική του ιστορία μισού αιώνα» και σ' αυτήν αναφέρεται επακριβώς:


«Και εκεί που φτάσαμε, στο παρά πέντε, για το Δημοτικό θέατρο και σχεδόν υπογράφονται τα συμβόλαια με τον επιτυχόντα προσφοροδότη,, επανέρχεται o πρόεδρος της Βουλής να διεκδικεί αδίκως το Δημοτικό Θέατρο και τον πολιτισμό μας, για να επεκτείνει τη Βουλή.
Κάθε κτίριο γράφει μια ιστορία και το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας για μισό αιώνα ήταν σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα στο νησί, και έτσι πρέπει να παραμείνει.
Οι Φίλοι της Λευκωσίας αναλογιζόμενοι την ιστορική αξία του χώρου, παραμένουμε στις διαχρονικές μας θέσεις ότι το Δημοτικό Θέατρο ήταν, και πρέπει να παραμείνει, εστία σοβαρής θεατρικής παιδείας, και ψυχαγωγίας. Είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας, ένα φυτώριο πολιτισμού της πρωτεύουσας που αδικαιολόγητα στερήθηκε τα τελευταία οκτώ χρόνια.
Αφήστε μας το Θεατρο μας , αρκετά υποφέρει η Πρωτεύουσα από έλλειψη έργων αναβάθμισης , θα είμαστε αγωνιστικά παρόντες!»


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ