«Η Δημοπρασία & Η γυναίκα του Αστροναύτη» μαζί επί σκηνής

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 18.4.2017

«Η Δηµοπρασία & Η Γυναίκα του Αστροναύτη», δύο μονόπρακτα του Σταύρου Τσιώλη, αποτελούν τη νέα θεατρική παραγωγή της θεατρικής ομάδας Παραπλεύρως Παραγωγές, σε συνεργασία με τη Μικρή Σκηνή Λευκωσίας.


Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 30 Απριλίου 2017 στον Χώρο Δίπλα στα Καλά Καθούμενα, στη Λευκωσία.



...Οι Αμερικάνοι στέλνουν επανδρωμένη αποστολή στον Άρη και η “Ελληνική Αστροναυτική Εταιρία” δεν έχει ούτε πύραυλο να σηκώσει το θάλαμο στο διάστημα. Θα μου πείτε: “Τι Αστροναυτική Εταιρία είναι αυτή;” Θα σας πω: “Ξεφτίλα εταιρεία!”...



Οι «Παραπλεύρως Παραγωγές» και η «Μικρή Σκηνή Λευκωσίας» παρουσιάζουν το πρώτο ανέβασμα των δύο μονόπρακτων θεατρικών έργων του Έλληνα κινηματογραφιστή και θεατρικού συγγραφέα
Σταύρου Τσιώλη (Ας Περιμένουν οι Γυναίκες, Παρακαλώ Γυναίκες μην Κλαίτε). Ένας δημοπράτης έργων τέχνης, μόνος, σε ένα κινηματογραφικό στούντιο ενός καναλιού της κακιάς ώρας, κάνει ίσως την τελευταία του εκπομπή μπροστά σε ένα ανύπαρκτο κοινό και η γυναίκα ενός Έλληνα αστροναύτη, εξομολογείται τους φόβους της σε έναν πλασιέ εγκυκλοπαιδειών, την ώρα που ο σύζυγός της ετοιμάζεται για την επόμενη του αποστολή.


Δύο μονόλογοι, δεμένοι σε μία ενιαία παράσταση, με κοινό χαρακτηριστικό τον ιδιαίτερο κόσμο του συγγραφέα, την κωμικότητα της μοναξιάς και τις μεγάλες προσωπικές τραγωδίες, “μικρών” ανθρώπων.


Η Τζωρτζίνα Τάτση στον ρόλο της Γωγώς, της γυναίκας του αστροναύτη και ο Αντώνης Τσιοτσιόπουλος στον ρόλο του Αριστείδη, του δημοπράτη, σκιαγραφούν δύο χαρακτήρες που ψάχνουν για μια διέξοδο στο όριο της κωμωδίας και της απόγνωσης.


Τη σκηνοθεσία συνυπογράφουν ο Ευριπίδης Δίκαιος και ο Αντώνης Τσιοτσιόπουλος. Οι δύο είχαν συνεργαστεί ξανά για το ανέβασμα της πετυχημένης παραγωγής «Ο Καραγκιόζης Εκτός».



«Σηκωθείτε από τις πολυθρόνες, σηκωθείτε από τα κρεβάτια, από τους καναπέδες, από τα ανάκλιντρά σας και σηκώστε το ακουστικό, χτυπήστε, παλέψτε, πλειοδοτείστε, τίποτα μεγάλο δεν κατακτιέται χωρίς τις μεγάλες θυσίες!…»



Συντελεστές:


Κείμενα: Σταύρος Τσιώλης
Σκηνοθεσία: Ευριπίδης Δίκαιος, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος
Ηχητική επιμέλεια: Αντρέας Μιχόπουλος
Μουσική Επιμέλεια: Σταύρος Τσιώλης
Φωτισμοί: Ευριπίδης Δίκαιος
Κατασκευή Αφίσας: Ρωμανός Παπαζώτος
Φωτογραφίες: Φρόσω Γεωργίου
Παίζουν: Τζωρτζίνα Τάτση, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος


+ Χώρος: Ο Χώρος Δίπλα στα Καλά Καθούμενα, οδός Νικοκλέους 21, Στοά Φανερωμένης [δίπλα στο καφενείο Καλά Καθούμενα, παλιά Λευκωσία]. 


Παραστάσεις: 30 Απριλίου και 1, 2, 3, 5, 6, 7, 8 Μαΐου στις 20:30. Εισιτήρια προς 10 ευρώ. Διάρκεια: 75 λεπτά. Πληροφορίες / κρατήσεις: 96118678 και www.facebook.com/paraplevros

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ