Ένωσης Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 2.5.2017

Η νεοσύστατη  Ένωση Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου είναι η επίσημη ένωση των Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου και αφορά όσους εργοδοτούνται από εταιρείες/οργανισμούς, ενεργούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή είναι εκπαιδευτικοί/ακαδημαϊκοί στον τομέα της γραφιστικής και εικονογράφησης.

Συγκεκριµένα, επίσηµοι σκοποί της ένωσης είναι: 
• Η καλλιέργεια ορθής αντίληψης για το ρόλο των γραφιστών ή/και εικονογράφων, την αξία και εφαρµοσιµότητά τους σε άλλους επιχειρηµατικούς και µη τοµείς.
• Η τέλεση καταλυτικού ρόλου σε θέµατα δεοντολογικής φύσης για φορείς και επαγγελµατίες.
• Η δηµιουργία ενός περιβάλλοντος µέσα στο οποίο τα µέλη να εξελίσσονται µε τη συναναστροφή τους, αλλά και διαµέσου εκδηλώσεων, παρουσιάσεων, συζητήσεων, συνεδρίων, σεµιναρίων και εργαστηρίων.
• H εγκαθίδρυση αξιών, προτύπων και ηθικών πρακτικών στον τοµέα της ποιότητας υπηρεσιών αλλά και τιµολόγησης.
• Η καθιέρωση εκδηλώσεων, ηµερίδων και βραβείων µέσω των οποίων θα ενισχύεται και θα επιβραβεύεται η πρόοδος και η εξέλιξη σε συνάρτηση µε τη δηµιουργικότητα.
• Ο εποικοδοµητικός διάλογος µε αρµόδιους φορείς για ουσιαστικές λύσεις σε ζητήµατα και προβλήµατα που άπτονται του κλάδου.
• Η διαφύλαξη των δικαιωµάτων των µελών όπως αυτά προκύπτουν και από τις αξίες, τα πρότυπα και τις ηθικές πρακτικές.
• Η ενίσχυση της αξίας της οπτικής επικοινωνίας και η τόνωση του αντικτύπου της στην κοινωνία, την οικονοµία και το συλλογικό µας µέλλον.

Η ίδρυση της ένωσης προέκυψε µετά από µια µακρά διαδικασία και τις προσπάθειες τόσο των 22 ιδρυτικών µελών της όσο και του νεοσύστατου συµβουλίου της. Ταυτόχρονα, προγραµµατίζουµε µια σειρά από ενέργειες για το 2017, οι οποίες θα περιλαµβάνουν σεµινάρια, ηµερίδες και δραστηριότητες µε επαγγελµατίες του τοµέα τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό.

Εκδήλωση με τίτλο Γραφιστική και Εικονογράφηση στην Κύπρο


Στην πρώτη επίσημη εκδήλωση παρουσίασης της Ένωσης  θα μοιραστεί το όραμα , τις φιλοδοξίες, τους στόχους καθώς και προβληματισμούς στα σημερινά δεδομένα στον χώρο της γραφιστικής και εικονογράφησης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο "Mελίνα Μερκούρη" στην Λευκωσία, την Τρίτη16 Μαΐου στις 19:00. 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:



• Συζήτηση μεταξύ των γραφιστών Ευριπίδη Ζαντίδη και Γιώργου Σουγλίδη
• Συζήτηση μεταξύ των εικονογράφων Ντένη Κωνσταντίνου και Σπύρου Δημητριάδη
• Παρουσίαση της Ένωσης Ένωσης Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου




Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ