«Τα μυστικά της αυλής» από τον Φίλιππο Θεοδωρίδη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 21.4.2016

Ο εικονογράφος και ζωγράφος Φίλιππος Θεοδωρίδης παρουσιάζει τη νέα του ζωγραφική δουλειά με τίτλο «Τα μυστικά της αυλής» από τις 5 Μαΐου στην γκαλερί Αποκάλυψη, στη Λευκωσία.


Αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση για την έκθεση:



«Μια ανατροπή προκάλεσε στη δουλειά του ο Φίλιππος Θεοδωρίδης! Μια εντελώς νέα φιλοσοφία με τον σπινθήρα της έμπνευσης να δίδει η ανάμνηση της παιδικής ηλικίας του καλλιτέχνη. Μια παιδική ηλικία που την πέρασε μέσα στις αυλές των γιαγιάδων με τις γλάστρες ανθισμένες, τα φυτά καταπράσινα και αναρριχόμενα στα τοιχάκια γεμάτες γάτους, περιστέρια, καναρίνια…


Αυτή η αθωότητα της εποχής αβίαστα βγαίνει μέσα από την νέα τεχνοτροπία που υιοθέτησε και μέσα από τα ολόλαμπρα χρώματα που επενδύει τα έργα του, μας μεταφέρουν σε ένα νέο κόσμο γεμάτο χιούμορ, σαρκασμό, αλλά και αναπόληση…


Τα αγάλματα της αρχαιότητας, οι μυθολογικές αναφορές, τα αγγεία των μουσείων μας κοσμούν τις αυλές του Φίλιππου Θεοδωρίδη αφήνοντας πολλούς υπαινιγμούς και συμβολισμούς. Έτσι οι αυλές των γιαγιάδων, τα αγάλματα που καθόρισαν την παιδική του ηλικία από τα έργα του θείου του John Cοrbidge, η ζωή του στην Αθήνα και οι μελέτες του πάνω στα νεοκλασικά κτίρια και μπαλκόνια της Αθήνας έχουν σπρώξει  τον Φίλιππο σε αυτή την εντελώς νέα σειρά γεμάτη φρεσκάδα, χαρά και αθωότητα.


Επιτηδευγμένα και ενσυνείδητα κατεβάζει τον πήχη του δυνατού του ταλέντο σε πιο απλοϊκές αποδόσεις θέλοντας να μας παρασύρει σ’ ένα νέο παιγνίδι-ταξίδι με καινούριους κόσμους γεμάτους αλληγορία και χιούμορ.


Παρακολουθώντας στην πορεία του Φίλιππου Θεοδωρίδη και αναγνωρίζοντας το μεγάλο εκφραστικό του ταλέντο ειδικά στα παιδικά πορτρέτα διαπιστώνει κάποιος ότι πέτυχε αυτή την φορά να προκαλέσει, να κάνει τον θεατή να μειδιάσει και να αναρωτηθεί.»




Ο Φίλιππος Θεοδωρίδης απέσπασε το κρατικό βραβείο Εικονογράφησης βιβλίου για παιδιά και εφήβους του έτους 2014.


Με σπουδές αρχικά στο University of Surrey of Roehampton στο Λονδίνο και αργότερα στη σχολή Καλών Τεχνών με δάσκαλο τον Ψυχοπαίδη, έχει παρουσιάσει ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και την Κύπρο. Η παρρούσα αποτελεί την 5η ατομική έκθεση του Φίλιππου Θεοδωρίδη, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.


+ Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 5 Μαΐου 2016, στις 20:00 στην γκαλερί Αποκάλυψη [Χύτρων 30, Μέγαρο Τοφάρκο, Λευκωσία] και θα παραμείνει μέχρι τις 24 Μαΐου 2016. Πληροφορίες τηλ. 22300150.


FILIPPOS_THEODORIDES4
FILIPPOS_THEODORIDES2
FILIPPOS_THEODORIDES3

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ