Νίκος Φιλίππου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 1.9.2017

Untitled, 2012, Instant photograph from the series Surrealscapes


Αυτή δεν είναι η αγαπημένη μου φωτογραφία. Βρίσκω μια τέτοια «άσκηση» εξαιρετικά δύσκολη. Είναι όμως μέρος της πιο πρόσφατης εν εξελίξει σειράς φωτογραφιών μου. Η σειρά αυτή σηματοδοτεί την επανα-ανακάλυψη, εκ μέρους μου, της αυτόματης φωτογραφίας αλλά και του φιλμ και κατ’ επέκταση την επανα-ανακάλυψη της «μαγείας» της φωτογραφίας.

Ημ. γέννησης: 02/03/73

Σπουδές: Επί του παρόντος γράφω τη διδακτορική μου διατριβή στο τμήμα Αρχαιολογίας και Ανθρωπολογίας του πανεπιστημίου του Bristol με αντικείμενο τις φωτογραφικές αναπαραστάσεις της Κύπρου.

Eπιρροές: Walker Evans, Ed Rucha, Bernd και Hilla Becher, η έκθεση New Topographιcs το 1975 κ.ά.

High: Η συμμετοχή στην έκθεση Sense of Place στο BOZAR των Βρυξελλών

Low(s): Αμέτρητα

Συμβουλή: Τα καθημερινά και «ασήμαντα» που μας περιβάλλουν είναι πολύ σημαντικά και ενδιαφέροντα αν ιδωθούν ως τέτοια.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ