Μαριάννα Κωνσταντή

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 1.9.2017

Day dreaming, έγχρωμη φωτογραφία, 2012


Αυτή η φωτογραφία είναι από τις αγαπημένες μου αυτήν την περίοδο και αποτελεί μέρος μιας νέας, εν εξελίξει σειράς έργων που επιθυμώ να προκύψουν αβίαστα. Καλοκαίρι 2012, λίγες μέρες μετά τη λήξη των μαθημάτων. Οι μαθητές λείπουν από την τάξη και η εξεταστική περίοδος έχει αρχίσει. Ο πίνακας αναρτήσεων αδειάζει και οι χρυσές πινέζες μεταμορφώνονται σε αστέρια. Η αποτύπωση μιας πράξης κατά την οποία οι άμυνες ενεργοποιούνται και μεταβάλλουν την αταραξία της ρουτίνας σε ενδιαφέρουσα προοπτική.

Ημ. γέννησης: 21.6.77

Σπουδές: MA Fine Arts, Central Saint Martins School of Art and Design, B.A Fine Arts, Middlesex University

Eπιρροές: Jeff Wall, Tom Hunter, Gabriel Orozco, Sophie Calle, Mona Hatoom, John Coplans

High: Μόλις επέστρεψα από τις σπουδές μου στην Κύπρο. Τότε δεν είχα σταθερή δουλεία, δεν είχα ιδιαίτερες ευθύνες και άγχος. Είχα όρεξη, φιλοδοξίες, ένα μικρό εργαστήρι.

Low: Κάποια χρόνια μετά, όταν κατάλαβα πόσο απομονωμένος μπορεί να υπάρξει ένας καλλιτέχνης σε μια μικρή πόλη, σε ένα μικρό νησί. Απέκτησα δουλειά, ένα μεγάλο εργαστήρι αλλά λίγο χρόνο και πολλές ευθύνες.

Συμβουλή: δεν υπάρχει χώρος για σοβαροφάνειες τόσο στην τέχνη όσο και στη ζωή.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ