Χάρης Πελλαπαϊσιώτης

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 1.9.2017
WW1

Η φωτογραφία ανήκει σε μια σειρά φωτογραφιών με τίτλο Not Yet.

Δεν υπάρχει καμία προσπάθεια σε αυτή τη φωτογραφία -αλλά ούτε και στις άλλες της ίδιας σειράς- να μεταφερθεί κάτι το παραστατικό. Αντίθετα, οι φωτογραφίες στοχεύουν στην παραγωγή εικόνων που αντιστέκονται στην παραστατικότητα, ενώ προσφέρουν στον θεατή τον χώρο για να κτίσει μέσα από τη φαντασία.

Ημ.γέννησης: 13/6/1956

Σπουδές: B.A. Hons Fine Art, M.A. Mέσα & Επικοινωνίες [ειδίκευση στη φωτογραφία], και τώρα κάνω το διδακτορικό μου στην Τέχνη.

Eπιρροές: Κάποιες πρώτες επιρροές ήταν το λεύκωμα Twentysix Gasoline Stations του Ed Ruscha, το βιβλίο Α Seventh Man των John Berger και Jean Mohr και η φωτογραφία La Priere του Man Ray.

High: Τις μέρες του φιλμ, δημιουργούσε πάντα μια ευχάριστη αναταραχή, μετά την εμφάνιση του φιλμ, η ανακάλυψη μιας φωτογραφίας που απροσδόκητα ήταν πολύ καλύτερη απ’ όσο περίμενε κανείς.

Low: Και πάλι, τις μέρες του φιλμ, η υπερέκθεση ή η υποέκθεση προκαλούσε πάντα μια κατήφεια.

Συμβουλή: Αποφεύγετε τα κλισέ θέματα, εκτός αν τα προσεγγίζετε με ειρωνική διάθεση.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ